Očetov bananin zloženec

Očetov bananin zloženec

Opis

Biskvitni ruladi narežite na 4 cm debele rezine. Razporedite jih na spodnji del sklede za sladice.

Biskvitni ruladi bogato prelijte s šerijem, da se prepojita z njim.

Žele pripravite v skledi za mešanje s 500 ml vode v skladu z navodili iz vrečke. Nato prelijte žele čez biskvitne ruladice in postavite v hladilnik, da se strdi.

Pripravite jajčno kremo v skladu z navodili s 500 ml mleka. Dodajte dve narezani banani in pustite, da se vse ohladi.

Ko se krema ohladi, jo premažite čez žele in spet postavite v hladilnik.

Stepajte polnomastno smetano, da dobite čvrsto zmes in jo naložite na vrh jajčne kreme.

Lešnike oz. mandlje rahlo popražite v suhi ponvi, dokler čisto rahlo ne potemnijo. Potresite jih po smetani.

Narežite kandirane češnje in kandirano angeliko in okrasite vrh sladice po svojem okusu.


Biskvitni ruladi narežite na 4 cm debele rezine. Razporedite jih na spodnji del sklede za sladice.

Biskvitni ruladi bogato prelijte s šerijem, da se prepojita z njim.

Žele pripravite v skledi za mešanje s 500 ml vode v skladu z navodili iz vrečke. Nato prelijte žele čez biskvitne ruladice in postavite v hladilnik, da se strdi.

Pripravite jajčno kremo v skladu z navodili s 500 ml mleka. Dodajte dve narezani banani in pustite, da se vse ohladi.

Ko se krema ohladi, jo premažite čez žele in spet postavite v hladilnik.

Stepajte polnomastno smetano, da dobite čvrsto zmes in jo naložite na vrh jajčne kreme.

Lešnike oz. mandlje rahlo popražite v suhi ponvi, dokler čisto rahlo ne potemnijo. Potresite jih po smetani.

Narežite kandirane češnje in kandirano angeliko in okrasite vrh sladice po svojem okusu.

sestavine

Sestavine

  • 2 malinovi biskvitni ruladi iz trgovine
  • 6 žlic sladkega šerija
  • 500 ml vode
  • jajčna krema v prahu
  • 500 ml mleka
  • 2 banani
  • 600 ml polnomastne smetane
  • 100 g mandljev v lističih
  • 200 g kandiranih češenj
  • 50 g kandirane angelike