Obrnjena pastrma
Recept je iz: Maksut Aşkar
Priprava:
Filet mignon narežemo na rezine in damo v mešalnik.
Najprej dodamo grško seno, nato pa sol. Meljemo v mešalniku, dokler se sestavine ne spremenijo v pire.
Sloj plastične folije položimo na rezalno desko. Mesno zmes zavijemo s pomočjo folije zavijemo v rolo. Da bi dosegli pravilno obliko in jo trdno zavili, jo z rokami valjamo po deski naprej-nazaj in ravnamo z rokami. Da ne bi počila, dodamo še en sloj plastične folije.
Zmes za pastrmo, ki smo jo zavili v rolo, damo v predal za globoko zamrzovanje in pustimo, da se strdi.
V teflonski ali keramični ponvi stopimo malo masla.
Zmes za pastrmo, ki se je strdila v zamrzovalniku, narežemo kot salamo, da jo lahko vzamemo iz plastične folije.
Vsako rezino pastrme povaljamo v drobno narezanem peteršilju.
Pri zadnjem koraku z rezin snamemo plastično folijo in jih ocvremo na obeh straneh na vročem maslu.
Pastrmo lahko postrežemo samo ali z omako po želji.
sestavine
- 200 g fileta mignon 1 žlica grškega sena 2 ščepca soli maslo 1 šopek peteršilja plastična folija
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Maksut Aşkar
Por z oljčnim oljem
Recepti Maksut Aşkar
Marmelada iz fig in pese
Recepti Maksut Aşkar
Solata s figami in suho govedino
Recepti Maksut Aşkar
Črni fižol z oljčnim oljem in ladinkami
Recepti Maksut Aşkar
Limonada s peso
Recepti Maksut Aşkar
Omaka iz jogurta s sumakom in peso
Recepti Maksut Aşkar
Česen z grenko čokolado
Recepti Maksut Aşkar
Led iz mesne jušne osnove
Recepti Maksut Aşkar
Breskov kompot
Recepti Maksut Aşkar
Bučna marmelada