Priprava:

Filet mignon narežemo na rezine in damo v mešalnik.

Najprej dodamo grško seno, nato pa sol. Meljemo v mešalniku, dokler se sestavine ne spremenijo v pire.

Sloj plastične folije položimo na rezalno desko. Mesno zmes zavijemo s pomočjo folije zavijemo v rolo. Da bi dosegli pravilno obliko in jo trdno zavili, jo z rokami valjamo po deski naprej-nazaj in ravnamo z rokami. Da ne bi počila, dodamo še en sloj plastične folije.

Zmes za pastrmo, ki smo jo zavili v rolo, damo v predal za globoko zamrzovanje in pustimo, da se strdi.

V teflonski ali keramični ponvi stopimo malo masla.

Zmes za pastrmo, ki se je strdila v zamrzovalniku, narežemo kot salamo, da jo lahko vzamemo iz plastične folije.

Vsako rezino pastrme povaljamo v drobno narezanem peteršilju.

Pri zadnjem koraku z rezin snamemo plastično folijo in jih ocvremo na obeh straneh na vročem maslu.

Pastrmo lahko postrežemo samo ali z omako po želji.

 

sestavine

  • 200 g fileta mignon 1 žlica grškega sena 2 ščepca soli maslo 1 šopek peteršilja plastična folija

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse