Obara s klobaso toulouse in lečo

Obara s klobaso toulouse in lečo

Opis

Priprava

Olje segrejemo v ponvi z visokimi robovi na srednjem ognju. Dodamo klobase in jih popečemo na vseh straneh. Klobase vzamemo iz ponve in jih postavimo na stran. V ponev damo panceto ali slanino s korenjem, čebulo, zeleno in jih pražimo, da začne slanina cvrčati. Dodamo še paradižnikovo omako, dijonsko gorčico in rdeče vino. Nato dodamo lečo, timijan in osnovo, začinimo s soljo in črnim mletim poprom, ter počakamo, da zavre. Kuhamo petnajst minut, nato dodamo klobase. Kuhamo še deset minut, oziroma dokler se leča ne zmehča. V ponev damo malo vode, če je obara presuha, preden se leča skuha. Jed postrežemo na toplih krožnikih.

sestavine

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 7 velikih klobas toulouse
  • 150 g pancete ali dimljene slanine
  • 2 drobno narezanega korenčka
  • 1 čebula
  • drobno nasekljana
  • 2 stebla zelene
  • očiščena in narezana
  • 1 žlica paradižnikove omake
  • 1 žlica dijonske gorčice
  • 75 ml rdečega vina
  • 300 g leče
  • 500 ml piščančje osnove
  • morska sol in mleti črni poper
  • nekaj timijanovih vejic

Sorodni recepti