Obara s klobaso chorizo, piščancem in fižolom

Obara s klobaso chorizo, piščancem in fižolom

Opis

Priprava:

Olje segrejemo v veliki ponvi na visokem ognju. Dodamo klobaso chorizo in jo pečemo, da cvrči.

Klobaso vzamemo iz ponve s penovko, maščobo pa pustimo v ponvi. Piščančja bedra solimo in popramo z mletim črnim poprom ter jih postopoma dodajamo v ponev. Pečemo jih toliko časa, da se obarvajo na vseh straneh. Postavimo jih na stran h klobasi.

Čebulo in česen pražimo pet minut, dokler se čebula ne zmehča. Vlijemo rdeče vino in dodamo paradižnike.  S tlačilko za krompir ali vilicami grobo potlačimo paradižnike, vlijemo osnovo in počakamo, da zavre. Bedra in klobaso dodamo obari. Počakamo, da zavre in pokrijemo s pokrovom. Kuhamo približno eno uro, dokler piščanec ni povsem skuhan.

Približno pet minut, preden postrežemo, dodamo še fižol. Ko se segreje, postrežemo zajetne porcije obare v globoke segrete krožnike. Okrasimo s peteršiljem. Na mizo damo veliko hrustljavega kruha za pomakanje

Priprava:

Olje segrejemo v veliki ponvi na visokem ognju. Dodamo klobaso chorizo in jo pečemo, da cvrči.

Klobaso vzamemo iz ponve s penovko, maščobo pa pustimo v ponvi. Piščančja bedra solimo in popramo z mletim črnim poprom ter jih postopoma dodajamo v ponev. Pečemo jih toliko časa, da se obarvajo na vseh straneh. Postavimo jih na stran h klobasi.

Čebulo in česen pražimo pet minut, dokler se čebula ne zmehča. Vlijemo rdeče vino in dodamo paradižnike.  S tlačilko za krompir ali vilicami grobo potlačimo paradižnike, vlijemo osnovo in počakamo, da zavre. Bedra in klobaso dodamo obari. Počakamo, da zavre in pokrijemo s pokrovom. Kuhamo približno eno uro, dokler piščanec ni povsem skuhan.

Približno pet minut, preden postrežemo, dodamo še fižol. Ko se segreje, postrežemo zajetne porcije obare v globoke segrete krožnike. Okrasimo s peteršiljem. Na mizo damo veliko hrustljavega kruha za pomakanje

sestavine

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 150 g klobase chorizo
  • 6 piščančjih beder
  • morska sol in mleti črni poper
  • 1 rdeča čebula
  • drobno nasekljana
  • 3 stroki česna
  • 150 ml rdečega vina
  • 2 400 gramska konzerva pelatov
  • 500 ml piščančje osnove
  • 400 g konzerva belega fižola
  • gladkolistni peteršilj za okras
  • hrustljav kruh za postrežbo

Sorodni recepti