Opis

Obara s hobotnico

Priprava

  1. Hobotnico kuhajte 40 minut.
  2. Segrejte veliko ponev, dodajte 2 žlički olja in pol hobotnice. Pražite dve minuti in občasno potresite. Hobotnica mora biti zlate barve.
  3. Dodajte maslo, šalotke, čili in ingver ter popražite do zlatega.

sestavine

  • 1 1/2 žlica oljčnega olja
  • 1 x 1 kg hobotnice, očiščene in narezane na kose 4 cm x 1,5 cm, lovke prerežite na pol
  • 20g masla
  • 3 drobno nasekljane šalotke
  • 2 drobno nasekljana čilija
  • 1 x 2 cm ingverja
  • 185 ml belega vina
  • 1 srednje velik sladki krompir, narezan na kockice (2 cm)
  • 3 veliki, nasekljani paradižniki
  • sol in poper
  • 3 drobno nasekljane vejice peteršilja
  • konjak

Sorodni recepti