Numidijski piščanec

Priprava:

1. Bedra prerežemo na pol in jih solimo. Grobo zdrobimo zrna popra in koriander, čebulo pa drobno sesekljamo. Po bedrcih potresemo čebulo, poper in koriander in pokapamo malo oljčnega olja. Pustimo stati približno 20 minut.

2. Meso popečemo na obeh straneh na oljčnem olju iz marinade, dokler se ne obarva rumeno. Potem položimo meso v pekač, ki ga damo v pečico, segreto na 200 stopinj, za 10 do 15 minut.

3. V maščobo, v kateri se je pekel piščanec, dodamo rutico, pinjole in drobno narezane datlje. Potresemo kumin, koriander, dodamo ribjo omako, nasekljan česen, med in kis ter počakamo, da zavre. Dodamo gustin, ki smo ga namočili v malo hladne vode, in umaknemo z ognja.

4. Meso razporedimo po krožnikih, prelijemo z omako.

sestavine

  • 2 piščančji bedri 0.5 glavice čebule 1 strok česna 3 datlji 1 pest pinjol 2 vejici sveže rutice 3 ščepci mletega kumina 2 stroka česna 1 žlička gustina med vinski kis oljčno olje ribja omaka semena koriandra sol in poper

Priprava