Numidijski piščanec
Recept je iz: Jolanta (Joli) Delibozova
Priprava:
1. Bedra prerežemo na pol in jih solimo. Grobo zdrobimo zrna popra in koriander, čebulo pa drobno sesekljamo. Po bedrcih potresemo čebulo, poper in koriander in pokapamo malo oljčnega olja. Pustimo stati približno 20 minut.
2. Meso popečemo na obeh straneh na oljčnem olju iz marinade, dokler se ne obarva rumeno. Potem položimo meso v pekač, ki ga damo v pečico, segreto na 200 stopinj, za 10 do 15 minut.
3. V maščobo, v kateri se je pekel piščanec, dodamo rutico, pinjole in drobno narezane datlje. Potresemo kumin, koriander, dodamo ribjo omako, nasekljan česen, med in kis ter počakamo, da zavre. Dodamo gustin, ki smo ga namočili v malo hladne vode, in umaknemo z ognja.
4. Meso razporedimo po krožnikih, prelijemo z omako.
sestavine
- 2 piščančji bedri 0.5 glavice čebule 1 strok česna 3 datlji 1 pest pinjol 2 vejici sveže rutice 3 ščepci mletega kumina 2 stroka česna 1 žlička gustina med vinski kis oljčno olje ribja omaka semena koriandra sol in poper
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Jolanta (Joli) Delibozova
Cordon bleu z bešamelom
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Solata z nadevanimi hruškami
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina s pečenimi paprikami
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina z belo čokolado
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Karamelna mousse torta
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Aromatični kruh
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Torta Moka
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Božični tartufi
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Piškotne svečke
Recepti