Njoki z rikoto "Mama Contaldo"

Način priprave:

1. V posodi zmešamo rumenjake in rikoto ter premešamo. Začinimo. Naribamo parmezan in dodamo moko. Zmes premešamo na roke in umesimo testo. Testo narežemo z nožem na nekaj kosov. Kose s prsti oblikujemo v ne predolge svaljke. Medtem ko delamo, vsujemo moko. Vsak svaljek narežemo na koščke. Njoke damo v posodo z vrelo soljeno vodo. Kuhati se morajo dve do tri minute, dokler ne priplavajo na površje.

2. Za omako drobno nasekljamo česen in pekočo papriko ter to na kratko popražimo na malce več oljčnega olja. Dodamo paradižnik iz pločevinke in premešamo. Omako pustimo vreti. Dodamo še na drobno nasekljano baziliko. Njoke odcedimo, jih damo v omako in premešamo.

3. Njoke postrežemo z naribanim parmezanom in kozjim sirom.

sestavine

  • Za njoke3 rumenjaki 1 ščepec soli 200 g moke 20 g naribanega parmezana 200 g rikote ščepec indijskih oreščkovZa omako oljčno olje 1 pekoča rdeča paprika 2 pločevinki paradižnika 1 šopek sveže bazilike 3 stroki česna

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse