Njoki z rikoto "Mama Contaldo"
Recept je iz: Antonio in Gennaro

Način priprave:
1. V posodi zmešamo rumenjake in rikoto ter premešamo. Začinimo. Naribamo parmezan in dodamo moko. Zmes premešamo na roke in umesimo testo. Testo narežemo z nožem na nekaj kosov. Kose s prsti oblikujemo v ne predolge svaljke. Medtem ko delamo, vsujemo moko. Vsak svaljek narežemo na koščke. Njoke damo v posodo z vrelo soljeno vodo. Kuhati se morajo dve do tri minute, dokler ne priplavajo na površje.
2. Za omako drobno nasekljamo česen in pekočo papriko ter to na kratko popražimo na malce več oljčnega olja. Dodamo paradižnik iz pločevinke in premešamo. Omako pustimo vreti. Dodamo še na drobno nasekljano baziliko. Njoke odcedimo, jih damo v omako in premešamo.
3. Njoke postrežemo z naribanim parmezanom in kozjim sirom.
sestavine
- Za njoke3 rumenjaki 1 ščepec soli 200 g moke 20 g naribanega parmezana 200 g rikote ščepec indijskih oreščkovZa omako oljčno olje 1 pekoča rdeča paprika 2 pločevinki paradižnika 1 šopek sveže bazilike 3 stroki česna
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo