Nizozemski sladkorni piškoti (arnhemse meisjes)

Nizozemski sladkorni piškoti (arnhemse meisjes)

Opis

Postopek

Pekač obložite s peki papirjem in enakomerno potresite s sladkorjem.

V posodi za merjenje tekočine združite mleko in kvas. V skledi električnega mešalnika z lopatico zmešajte moko, sol in vanilijo. Vmešajte mlečno mešanico in mešajte pri srednji hitrosti približno 2 minuti. Postopoma dodajajte po eno čajno žličko masla, naslednjo žličko masla dodate šele, ko se je predhodna povsem umešala v maso. Ko je maslo vmešano, mešajte maso še 5 minut pri visoki hitrosti. Testo zavijte v plastiko in ga postavite v hladilnik za vsaj dve uri ali čez noč.

Pečico segrejte na 350 °C. Sladkor potresite po delovni površini, nato nanj dajte testo in ponovno potresite s sladkorjem. Testo prekrijte s peki papirjem in zvaljajte testo na 0,6 centimetra debelo. S 7-centimetrskim ovalnim rezalnikom izrežite piškote in jih prenesite v pekač. Potresite s sladkorjem. Pecite 15-18 minut, dokler piškoti ne dobijo lepe zlate barve. Pustite, da se ohladi.

sestavine

Sestavine

  • 0.33 skodelice mleka
  • sladkor za posipanje
  • 5 g svežega kvasa
  • 1.5 skodelice nebeljene večnamenske moke
  • 0.25 čajne žličke soli
  • 1 jedilna žlica vanilijevega ekstrakta
  • 0.5 skodelice nesoljenega masla na sobni temperaturi