Nevzhajani kruh z belim vinom

Nevzhajani kruh z belim vinom

Opis

Pečico segrejemo na 220 °C (ventilatorsko na 200 °C).

Moko stresemo na desko ali v veliko skledo in na sredini naredimo jamico. Vlijemo oljčno olje, vino, dodamo sol in sodo bikarbono ter dobro premešamo s kuhalnico. Postopoma dolivamo gazirano vodo, dokler ne dobimo mehkega testa. Najprej prilijemo 150 ml, nato še preostalo, če je potrebno.

Testo nekaj minut mesimo na pomokani deski. Razvaljamo ga na približno dva centimetra debelo. Nato ga prestavimo na naoljen pekač. Z nazobčanim nožem ga zarežemo, da dobimo križast vzorec. Pečemo 30-35 minut, dokler se zlato ne zapeče in začne dišati po vinu in oljčnem olju, da se vam pocedijo sline od pričakovanja.

sestavine

Sestavine

  • 800 g bele moke
  • 3.5 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 3.5 žlice belega vina
  • 2 žlici grobe soli
  • 180 ml gazirane vode
  • 1 ščepec sode bikarbone

Sorodni recepti