NATRGANA SVINJINA (CARNITAS)

NATRGANA SVINJINA (CARNITAS)

sestavine

  • 1/2 bele čebule, olupljene in grobo nasekljane
  • 1 in 1/2 skodelice vode
  • 6 strokov česna
  • 1 žlička posušenega majarona
  • 1 žlička posušenega timijana
  • 1 žlička sveže mletega črnega popra
  • Ščepec kumine
  • 4 klinčki brez stebel
  • 1 žlica grobe morske soli
  • 1 žlica svinjske ali zelenjavne masti ali olja
  • 1,5 do 2,5 kilograma svinjine (pleče) brez kosti, narezane na 10-centimetrske kose, z maščobo
  • 1/2 žličke grobe morske soli
  • 2 lovorova lista
  • 1 skodelica sveže stisnjenega pomarančnega soka
  • 2 žlici kondenziranega mleka

Priprava

  • V sekljalnik dajte vodo, čebulo, stroke česna, majaron, timijan, črni poper, kumino, kalčke in 1 žlico soli. Spasirajte.
  • Na srednje visoki temperaturi segrejte ognjevarno posodo. Dodajte svinjsko mast (ali zelenjavno mast ali olje) in ko se segreje, dodajte kose svinjine in posolite z 1/2 žličke soli. Popecite meso po vseh straneh in vmes mešajte, približno 10 minut.
  • Prelijte meso z mešanico s čebulo, počakajte, da zavre, in potem kuhajte 5 do 6 minut. Dodajte pomarančni sok, kondenzirano mleko in 2 lovorova lista ter dobro premešajte. Pustite, da zavre, nato zmanjšajte temperaturo na srednje nizko ali nizko in pokrijte s pokrovko.
  • Kuhajte pokrito, vmes pa dvakrat ali trikrat pomešajte in postrgajte omako z dna posode. Kuhajte, dokler se meso popolnoma ne skuha in se ga zlahka loči, približno eno uro in pol. Odstranite pokrovko in kuhajte še 4 do 5 minut. Meso vzemite iz posode z zajemalno žlico z luknjami, da maščoba ostane v posodi, in ga postrezite v skledi ali na krožniku. Po želji ga raztrgajte z vilicami, preden ga daste v taco. Ali pa ga tako kot mi postrezite kar neposredno iz lonca.
  • Postrezite ga s toplimi koruznimi tortiljami in vloženi čiliji jalapeño ali z omako salsa verde cruda.

Sorodni recepti

Poglej vse