NATRGANA SVINJINA (CARNITAS)
Recept je iz: Pati Jinich
NATRGANA SVINJINA (CARNITAS)
sestavine
- 1/2 bele čebule, olupljene in grobo nasekljane
- 1 in 1/2 skodelice vode
- 6 strokov česna
- 1 žlička posušenega majarona
- 1 žlička posušenega timijana
- 1 žlička sveže mletega črnega popra
- Ščepec kumine
- 4 klinčki brez stebel
- 1 žlica grobe morske soli
- 1 žlica svinjske ali zelenjavne masti ali olja
- 1,5 do 2,5 kilograma svinjine (pleče) brez kosti, narezane na 10-centimetrske kose, z maščobo
- 1/2 žličke grobe morske soli
- 2 lovorova lista
- 1 skodelica sveže stisnjenega pomarančnega soka
- 2 žlici kondenziranega mleka
Priprava
- V sekljalnik dajte vodo, čebulo, stroke česna, majaron, timijan, črni poper, kumino, kalčke in 1 žlico soli. Spasirajte.
- Na srednje visoki temperaturi segrejte ognjevarno posodo. Dodajte svinjsko mast (ali zelenjavno mast ali olje) in ko se segreje, dodajte kose svinjine in posolite z 1/2 žličke soli. Popecite meso po vseh straneh in vmes mešajte, približno 10 minut.
- Prelijte meso z mešanico s čebulo, počakajte, da zavre, in potem kuhajte 5 do 6 minut. Dodajte pomarančni sok, kondenzirano mleko in 2 lovorova lista ter dobro premešajte. Pustite, da zavre, nato zmanjšajte temperaturo na srednje nizko ali nizko in pokrijte s pokrovko.
- Kuhajte pokrito, vmes pa dvakrat ali trikrat pomešajte in postrgajte omako z dna posode. Kuhajte, dokler se meso popolnoma ne skuha in se ga zlahka loči, približno eno uro in pol. Odstranite pokrovko in kuhajte še 4 do 5 minut. Meso vzemite iz posode z zajemalno žlico z luknjami, da maščoba ostane v posodi, in ga postrezite v skledi ali na krožniku. Po želji ga raztrgajte z vilicami, preden ga daste v taco. Ali pa ga tako kot mi postrezite kar neposredno iz lonca.
- Postrezite ga s toplimi koruznimi tortiljami in vloženi čiliji jalapeño ali z omako salsa verde cruda.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara Chafak
Datlji, nadevani s sirom z modro plesnijo
Recepti Rachel Khoo
Sladki kroketi s kozjim sirom