Natrgan piščanec, zeljnata solata s sezamovim prelivom

Natrgan piščanec, zeljnata solata s sezamovim prelivom

Priprava

  1. Za omako zdrobite sezam in dodajte česen, sok in sladkor, da dobite pasto. Dodajte sojino omako, mirin, sake, sezamovo olje in premešajte. Dodajte še majonezo.
  2. Kuhana piščančja prsa natrgajte. Zelje naribajte, mlado čebulo narežite, jabolko pa drobno nasekljajte.

sestavine

Omaka

  • ½ skodelice praženega sezama
  • ½ stroka česna (naribanega)
  • sok četrt pomaranče ali grenivke
  • ščep sladkorja
  • 2 žlički sojine omake
  • 2 žlički mirina
  • 1 žlička sakeja
  • 2 žlički sezamovega olja
  • 4 žlice japonske majoneze

Solata

  • kuhana piščančja prsa
  • mlada čebula
  • ¼ – ½ jabolka
  • zelje

 

Dekoracija

  • sezam
  • wakame

Sorodni recepti