Nastrgana raca s slivami in ploščat kruh s čilijem

Nastrgana raca s slivami in ploščat kruh s čilijem

Opis

Temperaturo pečice nastavite na 200° C.

Raco položite v pekač in dobro začinite. Dodajte cele olupljene male šalotke in pecite.

Po 30 minutah v pekač položite suhe slive in premešajte šalotke v maščobi race. Pecite še eno uro, raca je pripravljena, ko dregnete v najdebelejši del bedra in je mesni sok gladek in tekoč.

V večji ponvi segrejte olivno olje na zmernem ognju in 6 minut pražite rdeči čebuli, dokler ne začneta karamelizirati. Najprej olupite in nato naribajte ingver in čebulo.

Dodajte klinčke, janeževo zvezdo, žele rdečega ribeza in suhe slive ter rahlo kuhajte 10 minut, nato ugasnite ogenj. Ponovno pogrejte, ko je raca pripravljena.

Ko je raca pečena, meso odtrgajte s prijemalkami in vilicami in ga rahlo postrgajte. Zmešajte s slivami in čatnijem iz šalotk. Odstranite koščice iz zmehčanih sliv in slive dodajte nastrgani raci. To lahko hitro pogrejete v ponvi, tik preden postrežete.

Za ploščat kruh: v skledi zmešajte navadno moko, kvas, sol in toplo vodo. Rahlo premešajte in nato gnetite testo, dokler ne postane gladko. Položite ga v čisto skledo in mu 20 minut pustite vzhajati pod kuhinjsko krpo.

Nasekljajte česen in čili, nato pa ju v terilniku dobro zmečkajte s ščepcem soli in žlico olivnega olja.

Zmešajte česen in čili s stopljenim maslom in nasekljanim peteršiljem in vse skupaj dajte v skledo.

Testo razrežite na enake kose. Vsakega razvaljajte na 30 x 30 cm na pomokani površini. Premažite ga z začinjenim maslom.

Ploščat kruh začnite zvijati iz leve strani proti sredini in nato iz desne proti skrajni levi. Nadaljujte od spodaj proti sredini in od vrha navzdol. Zvijte ga tako, da ima debelino kovanca.

2 minuti rahlo pražite v suhi ponvi na vsaki strani. Postrezite s toplo nastrgano raco.
Temperaturo pečice nastavite na 200° C.

Raco položite v pekač in dobro začinite. Dodajte cele olupljene male šalotke in pecite. 

Po 30 minutah v pekač položite suhe slive in premešajte šalotke v maščobi race. Pecite še eno uro, raca je pripravljena, ko dregnete v najdebelejši del bedra in je mesni sok gladek in tekoč. 

V večji ponvi segrejte olivno olje na zmernem ognju in 6 minut pražite rdeči čebuli, dokler ne začneta karamelizirati. Najprej olupite in nato naribajte ingver in čebulo.

Dodajte klinčke, janeževo zvezdo, žele rdečega ribeza in suhe slive ter rahlo kuhajte 10 minut, nato ugasnite ogenj. Ponovno pogrejte, ko je raca pripravljena.

Ko je raca pečena, meso odtrgajte s prijemalkami in vilicami in ga rahlo postrgajte. Zmešajte s slivami in čatnijem iz šalotk. Odstranite koščice iz zmehčanih sliv in slive dodajte nastrgani raci. To lahko hitro pogrejete v ponvi, tik preden postrežete. 

Za ploščat kruh: v skledi zmešajte navadno moko, kvas, sol in toplo vodo. Rahlo premešajte in nato gnetite testo, dokler ne postane gladko. Položite ga v čisto skledo in mu 20 minut pustite vzhajati pod kuhinjsko krpo. 

Nasekljajte česen in čili, nato pa ju v terilniku dobro zmečkajte s ščepcem soli in žlico olivnega olja. 

Zmešajte česen in čili s stopljenim maslom in nasekljanim peteršiljem in vse skupaj dajte v skledo. 

Testo razrežite na enake kose. Vsakega razvaljajte na 30 x 30 cm na pomokani površini. Premažite ga z začinjenim maslom. 

Ploščat kruh začnite zvijati iz leve strani proti sredini in nato iz desne proti skrajni levi. Nadaljujte od spodaj proti sredini in od vrha navzdol. Zvijte ga tako, da ima debelino kovanca. 

2 minuti rahlo pražite v suhi ponvi na vsaki strani. Postrezite s toplo nastrgano raco.

sestavine

Sestavine

  • 1 raca
  • 9 šalotk
  • 6 sliv
  • 2 rdeči čebuli
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 40 g ingverja
  • 5 klinčkov
  • 1 janeževa zvezda
  • 300 g suhih sliv
  • 5 žlic želeja iz črnega ribeza

Ploščat kruh

  • 250 g navadne moke
  • 2 žlički kvasa v prahu
  • 1 žlička soli
  • 6 žlic tople vode
  • 4 stroki česna
  • 2 čilija bird eye
  • 1 nasekljan majhen šopek peteršilja
  • 125 g masla na sobni temperaturi
  • morska sol
  • oljčno olje

Sorodni recepti