Nasoljena polenovka s hrustljavimi paprikami
Recept je iz: Donal Skehan
Nasoljeno polenovko operemo v sveži mrzli vodi in namakamo 48 ur. V tem času vodo zamenjamo štirikrat, da se znebimo odvečne soli. Po 48 urah filete obrišemo in narežemo na približno 5 cm velike kose.
Krompir olupimo, narežemo in kuhamo v vodi do mehkega, približno 15-20 minut.
Kose polenovke obložimo z mešanico moke in zdroba.
V ponvi segrejemo oljčno olje in ocvremo paprike senise ter jih položimo na krožnik, obložen s papirnato brisačo, da se odcedijo. V isti ponvi in olju ocvremo obložene kose polenovke, dokler ne pozlatijo in postanejo hrustljavi, približno 5 minut.
Filete vzamemo ven in odcedimo na istem krožniku kot paprike, da se znebimo odvečnega olja.
Krompir odcedimo in vse sestavine združimo na krožniku s paprikami senise na vrhu. Na koncu potresemo z nasekljanim peteršiljem za okras in s soljo za okus.
sestavine
- 500 g nasoljene polenovke 5 srednjih krompirjev 4 suhih paprik senise z geografskim poreklom 2.5 žlice moke zmešane z zdrobom 0.5 l oljčnega olja za cvrtje sol nasekljan peteršilj za okras
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Donal Skehan
Nadevani kaneloni
Recepti Donal Skehan
Capuntelli s fižolom
Recepti Donal Skehan
Capunti s pestom iz posušenih paradižnikov
Recepti Donal Skehan
Piščanec v vinu Brunello
Recepti Donal Skehan
Testenine s slanino in zeljem
Recepti Donal Skehan
Lazanja z govejim bočnikom
Recepti Donal Skehan
Čokoladni tiramisu
Recepti Donal Skehan
Sendvič s hrustljavim piščancem
Recepti Donal Skehan
Praznično brusnični nadev
Recepti Donal Skehan
Irska jabolčna torta s slanim karamelom