Nasoljena polenovka s hrustljavimi paprikami
Priprava:

Nasoljeno polenovko operemo v sveži mrzli vodi in namakamo 48 ur. V tem času vodo zamenjamo štirikrat, da se znebimo odvečne soli. Po 48 urah filete obrišemo in narežemo na približno 5 cm velike kose.

Krompir olupimo, narežemo in kuhamo v vodi do mehkega, približno 15-20 minut.

Kose polenovke obložimo z mešanico moke in zdroba.

V ponvi segrejemo oljčno olje in ocvremo paprike senise ter jih položimo na krožnik, obložen s papirnato brisačo, da se odcedijo. V isti ponvi in olju ocvremo obložene kose polenovke, dokler ne pozlatijo in postanejo hrustljavi, približno 5 minut.

Filete vzamemo ven in odcedimo na istem krožniku kot paprike, da se znebimo odvečnega olja.

Krompir odcedimo in vse sestavine združimo na krožniku s paprikami senise na vrhu. Na koncu potresemo z nasekljanim peteršiljem za okras in s soljo za okus.

 

 

 

 


sestavine

  • 500 g nasoljene polenovke 5 srednjih krompirjev 4 suhih paprik senise z geografskim poreklom 2.5 žlice moke zmešane z zdrobom 0.5 l oljčnega olja za cvrtje sol nasekljan peteršilj za okras

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse