Nasi s šitakami

Nasi s šitakami

Opis

Priprava

Nasi:

V loncu zavremo vodo in riž skuhamo po navodilih na embalaži. (Nasvet! Riž raje skuhajte dan prej. Lažje in boljše se bo spekel, če je mrzel.)

Česen olupimo in drobno narežemo.

Por prerežemo po dolžini. Operemo ga in narežemo na polobroče.

Šunko narežemo na kockice.

V voku segrejemo malce olja in česen, koriandrova semena v prahu ter kari v prahu pražimo približno 2 minuti.

Dodamo por, šunko in riž ter pražimo ob mešanju približno 5 minut.

Dodamo kalčke in pražimo približno minuto.

Jed začinimo z malce soli in popra.

 

Šitake:

Trdo spodnjo stran beta odstranimo in šitake narežemo na velike kose.

V ponvi segrejemo košček masla in šitake pečemo približno 5 minut.

Vlijemo sojino omako in segrevamo še približno 3 minute.

Mlado čebulo narežemo na tanke obroče. Polovico čebulo na hitro popečemo s šitakami. Začinimo z malce sveže mletega popra.


Postrežba:

Nasi in šitake razdelimo na krožnike. Okrasimo s preostalo mlado čebulo. 

sestavine

Nasi

  • 300 g riža pandan
  • 1 strok česna
  • 1 por
  • 200 g kmečke šunke
  • debela rezina
  • arašidovo olje
  • 2 žlički mletih koriandrovih semen
  • 2 žlički karija v prahu
  • 125 g kalčkov

Šitake

  • 250 g šitak
  • košček masla
  • 40 ml sojine omake
  • 1 šopek mlade čebule

Dodatne potrebščine

  • vok

Sorodni recepti