Narastek z maslenim kruhom
Recept je iz: Donal Skehan
Priprava
1. Ognjevarno posodo, veliko 20 x 12cm, namastimo z malo masla. Rezine kruha na eni strani namažemo z maslom in malo marmelade in sestavimo v sendviče. Razrežemo jih na kvadrate ali diagonalno.
2. Razrezane sendviče razporedimo po posodi tako, da je daljša stranica na dnu, nasprotni konec pa je obrnjen navzgor. Mednje razporedimo rezine jabolka. Polovico sladkorja premešamo s cimetom in muškatnim oreščkom. S sladkorno mešanico potresemo jabolka in kruh med sestavljanjem.
3. V veliki posodi razžvrkljamo mleko, jajca in vaniljev ekstrakt. S to mešanico prelijemo rezine kruha in jabolka. S konicami prstov nežno potlačimo kruh, da se dobro prepoji.
4. Po vrhu potresemo s preostalim sladkorjem, prekrijemo s plastično folijo in pustimo 25 minut, dokler se kruh dobro ne prepoji.
5. Pečico segrejemo na 160 °C oziroma ventilacijsko na 140 °C ali plinsko nastavimo na stopnjo 3. Narastek pečemo približno 50-55 minut. Na vrhu bo lepo narasel in se zlatorjavo zapekel. Preden ga postrežemo prelitega s sladko smetano, pustimo, da se malce ohladi.
Priprava
1. Ognjevarno posodo, veliko 20 x 12cm, namastimo z malo masla. Rezine kruha na eni strani namažemo z maslom in malo marmelade in sestavimo v sendviče. Razrežemo jih na kvadrate ali diagonalno.
2. Razrezane sendviče razporedimo po posodi tako, da je daljša stranica na dnu, nasprotni konec pa je obrnjen navzgor. Mednje razporedimo rezine jabolka. Polovico sladkorja premešamo s cimetom in muškatnim oreščkom. S sladkorno mešanico potresemo jabolka in kruh med sestavljanjem.
3. V veliki posodi razžvrkljamo mleko, jajca in vaniljev ekstrakt. S to mešanico prelijemo rezine kruha in jabolka. S konicami prstov nežno potlačimo kruh, da se dobro prepoji.
4. Po vrhu potresemo s preostalim sladkorjem, prekrijemo s plastično folijo in pustimo 25 minut, dokler se kruh dobro ne prepoji.
5. Pečico segrejemo na 160 °C oziroma ventilacijsko na 140 °C ali plinsko nastavimo na stopnjo 3. Narastek pečemo približno 50-55 minut. Na vrhu bo lepo narasel in se zlatorjavo zapekel. Preden ga postrežemo prelitega s sladko smetano, pustimo, da se malce ohladi.
sestavine
- Sestavine:60 g masla in še nekaj za namastitev 8 debelih rezin starega belega kruha brez skorje 80 g marmelade 1 veliko jabolko za kuhanje brez pečk narezano na zelo tanke rezine 125 g sladkorja 1 žlička mletega cimeta ščep sveže mletega muškatnega oreščka 850 ml mleka 3 velika jajca 1 žlička vanilijevega ekstrakta smetana za serviranje
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Donal Skehan
Nadevani kaneloni
Recepti Donal Skehan
Capuntelli s fižolom
Recepti Donal Skehan
Capunti s pestom iz posušenih paradižnikov
Recepti Donal Skehan
Piščanec v vinu Brunello
Recepti Donal Skehan
Testenine s slanino in zeljem
Recepti Donal Skehan
Lazanja z govejim bočnikom
Recepti Donal Skehan
Čokoladni tiramisu
Recepti Donal Skehan
Sendvič s hrustljavim piščancem
Recepti Donal Skehan
Praznično brusnični nadev
Recepti Donal Skehan
Irska jabolčna torta s slanim karamelom