Nadevani njoki

Nadevani njoki

Opis

Priprava: 

Za krompirjevo testo za njoke:

Krompir kuhamo v lupini v soljeni vodi 30 minut, dokler se ne zmehča. Ko se ohladi, ga pretlačimo skupaj z jajcem in dodamo moko. Testo mesimo, dokler ni gladko in mehko.

Nato ga z valjarjem razvaljamo v pravokotnik, ki naj bo širok približno 10 cm.

Za omako:

V ponvi segrejemo oljčno olje in popražimo korenček, zeleno in čebulo. Ko čebula postekleni, dodamo pasiran paradižnik ali paradižnik iz pločevinke. Začinimo s soljo in poprom. Dodamo nekaj svežih listov bazilike.

Za nadev:

Vse sestavine zmešamo ter začinimo s soljo in z malce muškatnega oreščka.

Razvaljano testo položimo na pomokan pult. Na spodnjo stran pravokotnika nanesemo po žličko nadeva v razmikih po 5 cm, nato prepognemo zgornjo stran in z robom kozarca izrežemo okrogle njoke. Skuhamo jih v vreli soljeni vodi. Pripravljeni so, ko priplavajo na površje. Na postrežni krožnik zlijemo polovico omake in nanjo s preluknjano žlico položimo kuhane njoke. Prelijemo jih s preostalo omako. Vse potresemo s parmezanom in okrasimo s svežimi listi bazilike.

sestavine

Za testo za njoke

  • 450 g kuhanega krompirja
  • 130 g moke in še nekaj za pomokanje pulta
  • 1 majhno jajce
  • 1 ščepec soli

Za nadev

  • 150 g bešamela oz. bele omake
  • 50 g parmezana in še nekaj za potresanje
  • 1.5 žlice oljčnega olja
  • 1 rumenjak
  • 1 ščepec mletega muškatnega oreščka
  • 1 ščepec soli

Za omako

  • 1 korenček
  • narezan na kocke
  • 1 steblo zelene
  • narezano na kocke
  • 1 čebula
  • drobno nasekljana
  • 1.5 žlice oljčnega olja
  • 400 g pasiranega paradižnika
  • sol in poper
  • 8 svežih listov bazilike

Sorodni recepti