Nadevane prepelice s pistacijami

Nadevane prepelice s pistacijami

Opis

Priprava

Prepražimo čebulo, pol strtega stroka česna in pest pistacij.

Dodamo bulgur in limonino lupinico ter dobro premešamo.

Dodamo korinte in vodo. Povečamo ogenj, dokler voda ne zavre.

Dodamo ščep suhe mete in žlico melase iz granatnih jabolk.

Posodo pokrijemo, jo odstavimo z ognja in počakamo, da bulgur vpije vso tekočino, kar traja okrog dve do tri minute.

Pripravimo prepelice. Odstranimo morebitne gumice ali vrvice. Nežno pritisnemo nanje, da jih malce sploščimo in bedra obrnemo navzven. Postrani jih zložimo v posodo tako, da bomo imeli lahek dostop do notranjosti prepelic.

Prepelice nadevamo s pripravljenim bulgurjem.

Na pekač razporedimo narezano čebulo in preostalo limono. Gor položimo prepelice.

V majhni skledi ali kozarcu premešamo ras-el-hanout, poper, sol in olje.

Z začimbno mešanico premažemo nadevane prepelice. Na prsi vsake damo rezino limone.

Pri srednji temperaturi jih pečemo v pečici 20 - 25 minut. Postrežemo jih z nekaj čebule na pladnju. Kot prilogo ponudimo zeleno solato. 

sestavine

Sestavine

  • 1 rdeča čebula
  • 3 žličke začimbne mešanice ras-el-hanout
  • 1 strok česna
  • oljčno olje za praženje
  • 0.5 skodelice bulgurja
  • 50 g nasekljanih pistacij
  • 1 limona
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 0.5 skodelice korint
  • 0.5 skodelice vode
  • 1 žlička suhe mete
  • 1 žlica melase iz granatnih jabolk
  • 4 prepelice
  • 0.5 žličke črnega popra
  • 2 žlički soli