Verjetno ga že vsi poznate, nizozemskega kuharja in avtorja kuharskih knjig. Govorimo o Rudolphu van Veenu, ki je za vas pripravil obilico sladkih in slanih jedi. Vabljeni k ogledu recepta in samostojni kuhi! Dober tek :)

sestavine

  • 1 rdeča paprika
  • 1 zelena bučka
  • 1 rumena bučka
  • 1 jajčevec
  • 2 paradižnika
  • 3 vejice timijana
  • 8 okroglih mini buč ali 4 navadne bučke
  • sol
  • poper
  • 1 limona
  • 2 rezini starega kruha
  • 1 vejica peteršilja
  • 400 g svežega krompirja
  • 1 limona
  • morska sol
  • 500 g lososa
  • 1 glavica čebule
  • 1 strok česna

Priprava

  • 1. Drobno narežemo zelenjavo za ratatuj – čebulo, česen, papriko, bučke, jajčevec in paradižnik.
  • Čebulo in česen popražimo na oljčnem olju, nato pa dodamo bučke, papriko in jajčevec. Čez dve minuti dodamo paradižnik in vejico timijana. Posolimo in popopramo ter kuhamo še 5 minut.
  • 2. Z žličko ali žlico za kepice izdolbemo mini buče. Če imamo navadne bučke, lahko izdelamo čolničke ali majhne panje. Nadevamo jih z mešanico ratatuja in damo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo 25 minut pri 180 stopinjah.
  • 3. File lososa narežemo na 4 kose, pred tem pa previdno snamemo kožo. Kose postavimo v pekač. Izcedimo limono. Posolimo, popopramo in dodamo oljčno olje.
  • 4. Kruh narežemo na kocke ali naribamo. Peteršilj drobno narežemo. Premešamo, posolimo in popopramo ter dodamo nekaj kapljic oljčnega olja. Premešamo in po ribah potresemo krušne drobtine. Damo peči 15 minut, preden začnemo peči bučke.
  • 5. Skuhamo svež krompir in ga odcedimo. Narežemo ga na polovice in popražimo na oljčnem olju. Na koncu priprave jedi dodamo morsko sol, limonov sok in naribano limonino lupino.

Sorodni recepti

Poglej vse