Nadevana jajca s tremi vrstami mesa
Recept je iz: Adrian Richardson
Nadevana jajca s tremi vrstami mesa
sestavine
- rastlinsko olje za cvrtje
- 5 velikih jajc
- 200 g govejega mletega mesa
- 200 g telečjega mletega mesa
- 2 svinjski klobasi brez ovoja
- ½ šopka drobno nasekljanega drobnjaka
- ½ šopka drobno nasekljanega peteršilja
- 1 rdeč čili, nasekljan in brez semen
- 1-2 stroka česna, spasirana
- 1 žlička soli
- 1 žlička mletega črnega popra
- 1 žlička worcestershirske omake
- 1 skodelica bele moke
- 1 žlica črnega sezama
- 1 skodelica drobtin panko
- 2 žlici marmelade iz slanine za okras
- 1 žlica majoneze za okras
- ½ skodelice skuhanega graha
- 1 žlica svežega limonovega soka
Priprava
- V kozico dajte jajca in jih prelijte z mrzlo vodo. Kuhajte 4-7 minut, potem pa jih prestavite v skledo z mrzlo vodo. Ko se jajca dovolj ohladijo, jih previdno olupite.
- Z nožem previdno zarežite v klobasi po dolžini. Olupite in meso preložite v skledo. Dodajte obe vrsti mletega mesa. Dodajte zelišča, čili, česen, sol, poper in omako. Pregnetite z rokami.
- Maso razdelite na tri dele. Eno tretjino oblikujte v kroglico. Sploščite jo, na sredino postavite olupljeno jajce in ga nežno ovijte z mesom, da se jajca ne bo videlo. Plast mesa okoli jajca naj bo debela približno centimeter. Kroglico pogladite med rokami in ponovite s preostalima jajcema. Za par minut jih dajte v hladilnik, da se strdijo.
- Pripravite si tri sklede. V eni bo moka, v drugi razžvrkljani jajci in v tretji panko s sezamom. Jajca povaljajte v moki, jih pomočite v jajca in na koncu povaljajte v drobtinah panko. Pazite, da bodo enakomerno prekrita. Potem jajca še enkrat pomočite v jajca in povaljajte v drobtinah.
- Jajca previdno položite v olje, segreto na 170*C. V olju jih nežno obračajte, skorjica mora biti lepe zlate barve. Odcedite na kuhinjskih brisačkah in posolite.
- Za postrežbo zmešajte marmelado in majonezo. Na sredino sklede položite žlico mešanice, ki bo kot podlaga za jajce. Postrezite z grahom, ki ga začinite z žlico ekstra deviškega oljčnega olja, soljo, poprom in limono.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Ljubomir Stanišić
Zapečeni kozji sir
Recepti Jamie Oliver
Pite z raki s paradižnikovo omako in solato
Recepti Michela Chiappa
Tribarvni njoki s kremasto lešnikovo omako
Recepti Primož Dolničar
Zeliščna sol
Recepti Primož Dolničar
Sušeni paradižniki v oljčnem olju
Recepti Rudolph van Veen
Dušen por s slanino in z indijskimi oreščki
Recepti Nadia in Merijn
Libijski nadevani krompir
Recepti Sara Chafak
Datlji, nadevani s sirom z modro plesnijo
Recepti Jamie Oliver
Idealni pečeni krompir
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina s pečenimi paprikami