Opis

Nadevana jajca s tremi vrstami mesa

Priprava

  1. V kozico dajte jajca in jih prelijte z mrzlo vodo. Kuhajte 4-7 minut, potem pa jih prestavite v skledo z mrzlo vodo. Ko se jajca dovolj ohladijo, jih previdno olupite.
  2. Z nožem previdno zarežite v klobasi po dolžini. Olupite in meso preložite v skledo. Dodajte obe vrsti mletega mesa. Dodajte zelišča, čili, česen, sol, poper in omako. Pregnetite z rokami.
  3. Maso razdelite na tri dele. Eno tretjino oblikujte v kroglico. Sploščite jo, na sredino postavite olupljeno jajce in ga nežno ovijte z mesom, da se jajca ne bo videlo. Plast mesa okoli jajca naj bo debela približno centimeter. Kroglico pogladite med rokami in ponovite s preostalima jajcema. Za par minut jih dajte v hladilnik, da se strdijo.
  4. Pripravite si tri sklede. V eni bo moka, v drugi razžvrkljani jajci in v tretji panko s sezamom. Jajca povaljajte v moki, jih pomočite v jajca in na koncu povaljajte v drobtinah panko. Pazite, da bodo enakomerno prekrita. Potem jajca še enkrat pomočite v jajca in povaljajte v drobtinah.
  5. Jajca previdno položite v olje, segreto na 170*C. V olju jih nežno obračajte, skorjica mora biti lepe zlate barve. Odcedite na kuhinjskih brisačkah in posolite.
  6. Za postrežbo zmešajte marmelado in majonezo. Na sredino sklede položite žlico mešanice, ki bo kot podlaga za jajce. Postrezite z grahom, ki ga začinite z žlico ekstra deviškega oljčnega olja, soljo, poprom in limono.

sestavine

  • rastlinsko olje za cvrtje
  • 5 velikih jajc
  • 200 g govejega mletega mesa
  • 200 g telečjega mletega mesa
  • 2 svinjski klobasi brez ovoja
  • ½ šopka drobno nasekljanega drobnjaka
  • ½ šopka drobno nasekljanega peteršilja
  • 1 rdeč čili, nasekljan in brez semen
  • 1-2 stroka česna, spasirana
  • 1 žlička soli
  • 1 žlička mletega črnega popra
  • 1 žlička worcestershirske omake
  • 1 skodelica bele moke
  • 1 žlica črnega sezama
  • 1 skodelica drobtin panko
  • 2 žlici marmelade iz slanine za okras
  • 1 žlica majoneze za okras
  • ½ skodelice skuhanega graha
  • 1 žlica svežega limonovega soka

Sorodni recepti