Nabodala z mesom v teriyaki omaki na pireju iz pečenega jajčevca

Nabodala z mesom v teriyaki omaki na pireju iz pečenega jajčevca

Opis

Priprava:

1.  Ramsteke narežemo po dolžini in jih damo na nabodala.

2.  V skledi pomešamo teriyaki omako, med, omako worcester, gorčico, sol, črni poper in drobno nasekljan česen. Grejemo, dokler ne zavre.

3.  Meso mariniramo v omaki in ga pustimo stati.

4.  Jajčevce prebodemo z vilicami, jih spečemo in olupimo.

5.  Jajčevce pomešamo z maslom, drobno nasekljanim peteršiljem, limono in s smetano za kuhanje ter pripravimo pire.

6.  Dodamo drobno nasekljan česen in pomešamo.

7.  Meso spečemo na žar ponvi.

8.  Na pladenj damo pire iz jajčevcev, nanj položimo paradižnike in postrežemo.

 

sestavine

  • 3 kosi ramsteka
  • 0.5 kavne skodelice omake worcester
  • 2 žlici gorčice v zrnih
  • 1 žlica medu
  • 1 strok česna
  • 5 jajčevcev
  • 2 žlici masla
  • 0.5 kavne skodelice smetane za kuhanje
  • 0.25 šopka peteršilja
  • 1 limona
  • 1 žlička soli
  • 1 žlička svežega črnega popra

Sorodni recepti