Nabodala z mesom v teriyaki omaki na pireju iz pečenega jajčevca
Recept je iz: Gabriele Sponza
Priprava:
1. Ramsteke narežemo po dolžini in jih damo na nabodala.
2. V skledi pomešamo teriyaki omako, med, omako worcester, gorčico, sol, črni poper in drobno nasekljan česen. Grejemo, dokler ne zavre.
3. Meso mariniramo v omaki in ga pustimo stati.
4. Jajčevce prebodemo z vilicami, jih spečemo in olupimo.
5. Jajčevce pomešamo z maslom, drobno nasekljanim peteršiljem, limono in s smetano za kuhanje ter pripravimo pire.
6. Dodamo drobno nasekljan česen in pomešamo.
7. Meso spečemo na žar ponvi.
8. Na pladenj damo pire iz jajčevcev, nanj položimo paradižnike in postrežemo.
sestavine
- 3 kosi ramsteka 0.5 kavne skodelice omake worcester 2 žlici gorčice v zrnih 1 žlica medu 1 strok česna 5 jajčevcev 2 žlici masla 0.5 kavne skodelice smetane za kuhanje 0.25 šopka peteršilja 1 limona 1 žlička soli 1 žlička svežega črnega popra
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo