Nabodala z lososom in panceto

Nabodala z lososom in panceto

Opis

Nabodala z lososom in panceto

Priprava

  1. Zmešajte lososa, žlico oljčnega olja in česen. Pustite marinirati 10 minut.
  2. Medtem pripravite kvinojo. Skuhajte, precedite in pustite, da se ohladi.
  3. Lososove kocke ovijte v košček pancete. Lososa in čebulo izmenično nataknite na nabodala.
  4. Nabodala popecite v vroči ponvi ali na vročem žaru, 4-5 minut. Dajte na krožnik in pokrijte s folijo.
  5. Zmešajte oljčno olje, gorčico, sok pomaranče in limone ter lupinico. Začinite s soljo in poprom.
  6. V veliko posodo dajte kvinojo, primešajte komarček, peteršilj, mandlje in polivko.
  7. Lososova nabodala servirajte s kvinojo in krhlji limone.

*** Potrebovali boste 4 -6 lesenih nabodal. Lesena nabodala 10 minut namakajte v mrzli vodi, da se med pečenjem ne zažgejo.

sestavine

  • 600g lososovih filejev brez kože, narezanih na 3-cm kocke
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 2 zmečkana stroka česna
  • 1 skodelica bele kvinoje
  • 12 tankih rezin pancete
  • 1 rdeča čebula, narezana na krhlje
  • 1 žlica polnozrnate gorčice
  • Sok in lupinica ½ pomaranče + ½ limone
  • 1 majhen gomolj komarčka, narezan na tanke rezine
  • ½ skodelice peteršilja
  • ¼ skodelice mandljev, popraženih in grobo nasekljanih

Sorodni recepti