Nabodala saté babi babice Paule
Priprava
Nabodala
Šalotke olupimo in drobno nasekljamo. V ponvi segrejemo olje, popražimo šalotke in jih odcedimo v cedilu. Polovico popraženih šalotk potolčemo v možnarju. Drugo polovico shranimo za omako saté. Meso narežemo na kose in ga damo v skledo skupaj z zmečkanimi popraženimi šalotkami in ketjapom manis. Česen olupimo in dobro potolčemo v možnarju. V ponvi segrejemo olje in popražimo česen. Polovico ga dodamo mesu, drugo polovico pa shranimo za omako saté. Dobro premešamo in pustimo, da se marinira približno dve uri. Meso nanizamo na nabodala. Preostalo marinado shranimo za omako saté. Zakurimo žar in nabodala spečemo.
Omaka saté
Segrejemo ponev in dodamo preostalo marinado in margarino. Preostale popražene šalotke in popraženi česen damo v možnar. Potolčemo in dodamo ketjap, limonin sok in ščepec soli ter dobro potolčemo. Zmes dodamo v ponev in dobro premešamo. Dodamo arašidovo maslo in kuhamo še 2 minut ob nenehnem mešanju.
Postrežba
Nabodala položimo na krožnik ali desko in jih prelijemo z omako saté. Okrasimo z nekaj popraženimi šalotkami.
Dodatne potrebščine
olje za peko
cedilo
nabodala
žar
sestavine
- Saté1 kg pleč 2 šalotki 10 strokov česna 150 ml ketjapa manisOmaka saté0.5 zavojčka margarine 4 žlice ketjapa manis 2 žlici limoninega soka 2 žlici arašidovega masla 1 žlička sladkorja