Nabodala saté babi babice Paule

Priprava

Nabodala

Šalotke olupimo in drobno nasekljamo. V ponvi segrejemo olje, popražimo šalotke in jih odcedimo v cedilu. Polovico popraženih šalotk potolčemo v možnarju. Drugo polovico shranimo za omako saté. Meso narežemo na kose in ga damo v skledo skupaj z zmečkanimi popraženimi šalotkami in ketjapom manis. Česen olupimo in dobro potolčemo v možnarju. V ponvi segrejemo olje in popražimo česen. Polovico ga dodamo mesu, drugo polovico pa shranimo za omako saté. Dobro premešamo in pustimo, da se marinira približno dve uri. Meso nanizamo na nabodala. Preostalo marinado shranimo za omako saté. Zakurimo žar in nabodala spečemo.

 

Omaka saté

Segrejemo ponev in dodamo preostalo marinado in margarino. Preostale popražene šalotke in popraženi česen damo v možnar. Potolčemo in dodamo ketjap, limonin sok in ščepec soli ter dobro potolčemo. Zmes dodamo v ponev in dobro premešamo. Dodamo arašidovo maslo in kuhamo še 2 minut ob nenehnem mešanju.

 

Postrežba

Nabodala položimo na krožnik ali desko in jih prelijemo z omako saté. Okrasimo z nekaj popraženimi šalotkami.

 

Dodatne potrebščine

olje za peko

cedilo

nabodala

žar

sestavine

  • Saté1 kg pleč 2 šalotki 10 strokov česna 150 ml ketjapa manisOmaka saté0.5 zavojčka margarine 4 žlice ketjapa manis 2 žlici limoninega soka 2 žlici arašidovega masla 1 žlička sladkorja

Priprava