NABODALA S CIPLJEM, ČESNOVA KREMA S SLANIMI INČUNI IN SOLATA Z MOTOVILCEM

NABODALA S CIPLJEM, ČESNOVA KREMA S SLANIMI INČUNI IN SOLATA Z MOTOVILCEM

Opis

Priprava

Pri strokih česna odrežite spodnji del in ga na pari ali v konvekcijski peči kuhajte cca. 30 minut, dokler se ne omehčajo.

 

Ciplje očistite in filirajte ter kožo natančno odstranite. Kožo razvlecite na silikonsko podlago za peko, posolite in pokrijte z drugo podlogo. Pecite jo v pečici, 15 minut pri 180 stopinjah.

Fileje ciplja narežite na enakomerne kose in jih nataknite na nabodala. Solite, poprajte in rahlo naoljite. filete cipla na pravilne dijelove te nataknuti na ražnjiće. Posoliti, popapriti te blago nauljiti.

Ciplja na hitro popecite na ponvi za žar.

 

Zmehčane stroke česna stresite v visoko posodo za pasiranje. Dodajte inčune, poper, oljčno olje in majonezo. Dobro spasirajte z ročnim mešalnikom, da dobite fino kremo.

 

Motovilec operite, očistite in začinite kot navadno solato z malo soli, popra, limone in oljčnega olja.

 

Pečena nabodala postavite na krožnik. Okrasite z motovilcem. Poleg solate postrezite še skledico kreme iz česna in slanih inčunov.

V kremo zapičite čips iz cipljeve kože.

sestavine

Sestavine

  • 5 strokov česna
  • 100 g slanih inčunov
  • oljčno olje
  • sol/poper
  • 1 kg svež cipelj
  • 0.5 kg motovilec
  • paličica za nabodala
  • 1 limona
  • 1 žlica majoneza

Sorodni recepti