Na žaru pečene sardine s paradižnikovo solato z baziliko
Recept je iz: Gino D'Acampo
Na žaru pečene sardine s paradižnikovo solato z baziliko
sestavine
- 8 celih sardin (vsaka naj tehta približno 60 g), odstranimo luske in drobovino
- 4 jedilne žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 na tanko narezana stroka česna
- 1 jedilna žlica odcejenih kaper
- 1⁄2 čajne žličke čilija v prahu
- 1 čajna žlička koromačevih semen
- 1 velika limona in še 4 krhlji za dekoracijo
- 2 jedilni žlici nasekljanega svežega peteršilja
- sol
- Solata:
- 20 razpolovljenih rdečih slivovih paradižnikov
- 20 razpolovljenih rumenih slivovih paradižnikov
- 3 narezani stroki česna
- 20 svežih listov bazilike
- 6 jedilnih žlic oljčnega olja
Priprava
- Sardine položimo v nekovinsko pravokotno posodo in pripravimo marinado. Dodamo olje, česen, kapre, čili v prahu in semena koromača. Posolimo. Stisnemo sok limone. Natrgamo prazno lupino in jo dodamo. Previdno premešamo, pokrijemo in hladimo vsaj 30 minut.
- Medtem pripravimo solato. Paradižnike damo v srednje veliko skledo. Dodamo česen in natrgamo liste bazilike. Posolimo in prelijemo z oljem. Previdno premešamo in postavimo na stran.
- Sardine vzamemo iz hladilnika 10 minut pred peko. Ponev za žar 5 do 10 minut grejemo na srednje močnem ognju.
- Ko je ponev zelo vroča, nanjo previdno položimo sardine. Dodamo limonino lupino, ostalo marinado pa zavržemo. Pečemo 3 minute, obrnemo in pečemo še 2 minuti.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami