MUHLAMA
Recept je iz: Shane Delia
MUHLAMA
sestavine
- 80 g masla
- 30 g koruzne moke ali fine polente
- 110 ml vroče vode
- 100 ml mleka
- sol po okusu
- 120 g sira kasar (ali mocarele), naribanega
- 80 g sira kefalograviera (ali parmezan), naribanega
- ½ šopa kopra, lističi
- šopek drobnjaka, 3-cm
- šopek peteršilja, lističi
- ekstra deviško olivno olje
- 100 g ostrigarjev
- ščepec rdečega popra Aleppo
Priprava
- Raztopite polovico masla v kozici na srednjem ognju. Dodajte koruzno moko in dobro premešajte. Počasi vmešajte vročo vodo, mleko in ščep soli ter kuhajte in ves čas mešajte še 5 minut, da se zgosti in postane gladko. Odstavite, dodajte oba sira in mešajte, da se raztopita in zgladita.
- Zelišča začinite z olivnim oljem in soljo.
- Zagrejte malo olja v ponvi na visokem ognju. Specite ostrigarje, da se zlato zapečejo, začinite po okusu in odstranite iz ponve ter dajte na stran.
- Tik pred postrežbo dodajte preostanek masla v ponev in ga pražite, da porjavi. Dodajte ščep popra Aleppo in premešajte.
- Sirno polento nadevajte na nizek krožnik, nanjo nadevajte gobe in prelijte z maslom. Posujte z zelišči in takoj postrezite.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Gabriele Sponza
Domača pica
Recepti Gabriele Sponza
Tacosi na mehiški način
Recepti Nenad Veljković
Irski golaž
Recepti Nenad Veljković
Som z limono
Recepti Nenad Veljković
Riž z zelenjavo
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami
Recepti Rachel Khoo
Pomarančni žele s kandiranim korenjem
Recepti Rachel Khoo
Gratinirane gobe in cvetača
Recepti BURGERJI Z GOVEDINO