MUHLAMA

sestavine

  • 80 g masla
  • 30 g koruzne moke ali fine polente
  • 110 ml vroče vode
  • 100 ml mleka
  • sol po okusu
  • 120 g sira kasar (ali mocarele), naribanega
  • 80 g sira kefalograviera (ali parmezan), naribanega
  • ½ šopa kopra, lističi
  • šopek drobnjaka, 3-cm
  • šopek peteršilja, lističi
  • ekstra deviško olivno olje
  • 100 g ostrigarjev
  • ščepec rdečega popra Aleppo

Priprava

  • Raztopite polovico masla v kozici na srednjem ognju. Dodajte koruzno moko in dobro premešajte. Počasi vmešajte vročo vodo, mleko in ščep soli ter kuhajte in ves čas mešajte še 5 minut, da se zgosti in postane gladko. Odstavite, dodajte oba sira in mešajte, da se raztopita in zgladita.
  • Zelišča začinite z olivnim oljem in soljo.
  • Zagrejte malo olja v ponvi na visokem ognju. Specite ostrigarje, da se zlato zapečejo, začinite po okusu in odstranite iz ponve ter dajte na stran.
  • Tik pred postrežbo dodajte preostanek masla v ponev in ga pražite, da porjavi. Dodajte ščep popra Aleppo in premešajte.
  • Sirno polento nadevajte na nizek krožnik, nanjo nadevajte gobe in prelijte z maslom. Posujte z zelišči in takoj postrezite.

Sorodni recepti

Poglej vse