Priprava:

Paradižnik olupimo in narežemo na nekaj kosov. Čebulo olupimo in narežemo na nekaj kosov. Oboje damo v multipraktik. Česen olupimo in ga damo v multipraktik.

Dodamo pasirano papriko in pasiran paradižnik, dodamo sladkor in meljemo, dokler ne dobimo kreme.

Kremo damo v skledo.

Orehe narežemo na velike kose.

Zmesi dodamo jogurt in premešamo. Dodamo tahini. Količino tahinija določimo po lastnem okusu. Dodamo limonin sok in premešamo.

Dodamo koriander v prahu, kumin in pekočo papriko ter premešamo. Dodamo orehe in spet premešamo.

Po želji lahko dodamo še tahinija in limoninega soka.

Dodamo malo oljčnega olja in soli. Dodamo tudi zelo malo kisa granatnega jabolka in ponovno premešamo.

Na koncu dodamo krušne drobtine, da zmes zgostimo. Količino določimo glede na gostoto, ki jo hočemo doseči. Več ko dodamo krušnih drobtin, gostejša bo zmes.

Slani beli sir z rokami natrgamo na majhne koščke, dodamo zmesi in premešamo. Tudi količina sira je odvisna od lastnega okusa.

Na koncu zmes polijemo z oljčnim oljem in jo damo v hladilnik, da počiva.

Ko počije, postrežemo.

 

 

sestavine

  • 1 paradižnik 1 čebula 1 strok česna 1 žlica pasiranega paradižnika 1 žlica pasirane paprike 1 žlička kristalnega sladkorja 50 g očiščenih orehov 1 žlica jogurta tahini 2 žlici limoninega soka 1 žlička koriandra v prahu 1 žlička kumina 1 ščepec mlete pekoče paprike sol oljčno olje kis iz granatnega jabolka 2 žlici krušnih drobtin 100 g slanega belega sira

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse