MOUSSE IZ BELE KARAMELIZIRANE ČOKOLADE S KARAMELNO KREMO

MOUSSE IZ BELE KARAMELIZIRANE ČOKOLADE S KARAMELNO KREMO
Sorodna oddaja:Nina Babić: Moja francoska pekarnaOglejte si jo: Sobota 16 November ob 21:00 | Sobota 16 November ob 21:30

Opis

MOUSSE IZ BELE KARAMELIZIRANE ČOKOLADE S KARAMELNO KREMO

Priprava

  1. Za mousse želatino prelijte s hladno vodo in pustite, da nabrekne. Mleko zavrite, dodajte želatino in mešajte, da se čisto raztopi.
  2. Čokolado dajte v globoko skledo, dodajte tretjino vročega mleka in mešajte z lopatko, dokler ne dobite sijoče elastične mase.
  3. Počasi dodajte preostanek mleka in mešajte z lopatko.
  4. Ko se čokoladna masa ohladi na 45-50 stopinj, vanjo vmešajte stepeno smetano. Razporedite v kozarce in ohladite.
  5. Za karamelno omako v skledi stepite jajce, rumenjake in gustin. Dodajte 120 g mleka in mešajte, dokler ne izginejo vse grudice.
  6. V kozici segrejte 360 g mleka in ga dajte na stran. V skledico dajte želatino in 2 žlici hladne vode ter pustite, da nabrekne.
  7. U večji kozici pripravite karamelo jantarne barve. Ko se sladkor stopi, kozico umaknite z ognja. Takoj dodajte maslo.
  8. Ko se maslo stopi, počasi dodajajte toplo mleko in previdno mešajte, saj nastane veliko pare.
  9. V karamelno omako zlijte mešanico jajc, gustina in mleka.
  10. Ko se vse dobro premeša, kozico vrnite na ogenj in segrevajte, ves čas mešajte. Če so na dnu kozice ostale grudice karameliziranega sladkorja, bi se moral med mešanjem stopiti.
  11. Dodajte nabreklo želatino. Mešajte, da zmes postane enakomerna. Dodajte vaniljev ekstrakt in premešajte.
  12. Mousse okrasite s karamelno kremo. V vsak kozarec dodajte kockice svežega manga.
  13. Potresite s hrustljavimi kroglicami iz karamelizirane bele čokolade in postrezite.

sestavine

Mousse iz bele karamelizirane čokolade:

  • 183g bele karamelizirane čokolade
  • 4 g želatine
  • 98g polnomastnega mleka
  • 197 g sladke smetane 35 % 

 

Karamelna krema:

  • 1 veliko jajce
  • 2 rumenjava
  • 32 g gustina
  • 480 g  mleka 
  • 300 g sladkorja
  • 30 g masla
  • 1 žlička vaniljevega ekstrakta
  • 4 g želatine

 

Serviranje:

  • 1 mango
  • hrustljave kroglice iz bele karamelizirane čokolade

Sorodni recepti