Morski vetrič
Recept je iz: Jolanta (Joli) Delibozova
Način priprave:
1. Školjke damo v posodo, pokrijemo in kuhamo, dokler se lupine ne razprejo.
2. Ko se školjke razprejo, jih ločimo od lupin in odstranimo travo in
žilo, ki se nahaja v sredini mesa.
3. Peteršilj narežemo in prepražimo na maslu, dodamo strt česen ter sol in poper.
4. Na dno polovice lupine postavimo malo praženega peteršilja,
nanj pa postavimo meso školjke.
5. Iz sestavin za omako pripravimo gost bešamel. Popražimo maslo in moko
in vlijemo vse vroče mleko hkrati ob nenehnem mešanju.
6. Odstavimo z ognja in začinimo z indijskimi oreščki, soljo in poprom. Na koncu dodamo parmezan in
premešamo.
7. Školjke zapremo z bešamelom.
8. Damo jih v pekač na grobo sol. Tako bodo stabilne pri peki in omaka se ne bo razlila.
9. Kratko jih pečemo, dokler se bešamel ne zapeče in postrežemo na podlagi iz vroče soli.
sestavine
- 25 svežih školjk z lupinami 1 večji šopek peteršilja 2 stroka česna 1 žlica masla sol in beli poper po željiZa bešamel50 g masla 2 žlice moke 1.25 skodelici vročega svežega mleka 20 g nastrganega parmezana sol beli poper in indijski oreščki po želji
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo