Morski vetrič

Način priprave:

1. Školjke damo v posodo, pokrijemo in kuhamo, dokler se lupine ne razprejo.

2. Ko se školjke razprejo, jih ločimo od lupin in odstranimo travo in

žilo, ki se nahaja v sredini mesa.

3. Peteršilj narežemo in prepražimo na maslu, dodamo strt česen ter sol in poper.

4. Na dno polovice lupine postavimo malo praženega peteršilja,

nanj pa postavimo meso školjke.

5. Iz sestavin za omako pripravimo gost bešamel. Popražimo maslo in moko

in vlijemo vse vroče mleko hkrati ob nenehnem mešanju.

6. Odstavimo z ognja in začinimo z indijskimi oreščki, soljo in poprom. Na koncu dodamo parmezan in

premešamo.

7. Školjke zapremo z bešamelom.

8. Damo jih v pekač na grobo sol. Tako bodo stabilne pri peki in omaka se ne bo razlila.

9. Kratko jih pečemo, dokler se bešamel ne zapeče in postrežemo na podlagi iz vroče soli.

sestavine

  • 25 svežih školjk z lupinami 1 večji šopek peteršilja 2 stroka česna 1 žlica masla sol in beli poper po željiZa bešamel50 g masla 2 žlice moke 1.25 skodelici vročega svežega mleka 20 g nastrganega parmezana sol beli poper in indijski oreščki po želji

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse