Morski sadeži po azijsko

Morski sadeži po azijsko

Opis

Postopek:

1. Pečico segrejemo na 220 °C

2. Fileta orade prepolovimo in rahlo zarežemo kožo, nato rahlo navzkrižno zarežemo pokrovače.

3. Kozice olupimo, glave in repe pustimo cele (to bo dodalo boljši okus), in jih damo v skledo.

4. Klapavice in školjke dobro operemo in zdrgnemo. Pri tem zavržemo tiste, ki ostanejo odprte, ko potrkamo po njih. Lupinarje damo v posebno skledo.

5. Za marinado očistimo in grobo narežemo limonsko travo, liste limete in čili (po želji mu najprej odstranimo semena), nato pa olupimo in grobo narežemo česen in ingver. Osmukamo liste koriandra in damo na stran, nato pa grobo narežemo peclje.

6. Vse narezane sestavine damo v možnar in pretlačimo v gladko pasto. Umešamo ribjo in sojino omako, stisnemo sok limete in začinimo po želji.

7. Pak choi narežemo na četrtine, sladkorni grah prerežemo po dolžini, brokoli očistimo, choy sum pa narežemo na 5-cm kose.

8. Odtrgamo velik kos aluminijaste folije, dolg približno meter, in nanj položimo malce manjši kos papirja za peko.

9. Nanj položimo zelenjavo, dodamo ribo in morske sadeže ter poškropimo z marinado.

10. Jajce razžvrkljamo in z njim namažemo robove folije, nato pa nanj položimo novi veliki kos folije.

11. Okrog ribe pustimo približno 5 cm prostora in robove folije prepognemo, da dobimo zapečaten zavoj.

12. Zavoj previdno položimo na pekač, ne da bi ga predrli ali strgali, in postavimo na dno vroče pečice za 15 minut.

13. V kozico damo riž, kokosovo smetano in dvakrat toliko vrele soljene vode. Zavremo, nato pa pokrijemo in kuhamo do mehkega na zmernem ognju.

14. Ribji zavoj vzamemo iz pečice in ga previdno zarežemo, da ga odpremo (previdno zaradi pare). Položimo ga na krožnik in zavržemo lupinarje, ki se niso odprli. Čili drobno nasekljamo in z njim potresemo jed, čez natrgamo koriandrove liste in postrežemo z rižem in krhlji limete.



Postopek:

1. Pečico segrejemo na 220 °C

2. Fileta orade prepolovimo in rahlo zarežemo kožo, nato rahlo navzkrižno zarežemo pokrovače.

3. Kozice olupimo, glave in repe pustimo cele (to bo dodalo boljši okus), in jih damo v skledo.

4. Klapavice in školjke dobro operemo in zdrgnemo. Pri tem zavržemo tiste, ki ostanejo odprte, ko potrkamo po njih. Lupinarje damo v posebno skledo.

5. Za marinado očistimo in grobo narežemo limonsko travo, liste limete in čili (po želji mu najprej odstranimo semena), nato pa olupimo in grobo narežemo česen in ingver. Osmukamo liste koriandra in damo na stran, nato pa grobo narežemo peclje.

6. Vse narezane sestavine damo v možnar in pretlačimo v gladko pasto. Umešamo ribjo in sojino omako, stisnemo sok limete in začinimo po želji.

7. Pak choi narežemo na četrtine, sladkorni grah prerežemo po dolžini, brokoli očistimo, choy sum pa narežemo na 5-cm kose.

8. Odtrgamo velik kos aluminijaste folije, dolg približno meter, in nanj položimo malce manjši kos papirja za peko.

9. Nanj položimo zelenjavo, dodamo ribo in morske sadeže ter poškropimo z marinado.

10. Jajce razžvrkljamo in z njim namažemo robove folije, nato pa nanj položimo novi veliki kos folije.

11. Okrog ribe pustimo približno 5 cm prostora in robove folije prepognemo, da dobimo zapečaten zavoj.

12. Zavoj previdno položimo na pekač, ne da bi ga predrli ali strgali, in postavimo na dno vroče pečice za 15 minut.

13. V kozico damo riž, kokosovo smetano in dvakrat toliko vrele soljene vode. Zavremo, nato pa pokrijemo in kuhamo do mehkega na zmernem ognju.

14. Ribji zavoj vzamemo iz pečice in ga previdno zarežemo, da ga odpremo (previdno zaradi pare). Položimo ga na krožnik in zavržemo lupinarje, ki se niso odprli. Čili drobno nasekljamo in z njim potresemo jed, čez natrgamo koriandrove liste in postrežemo z rižem in krhlji limete.

sestavine

Sestavine

  • 2 fileta orade s kožo
  • brez lusk in kosti
  • 4 pokrovače
  • očiščene
  • z ikrami
  • 4 velike kozice v lupini
  • 150 g klapavic
  • 150 g školjk
  • 2 kitajska zelja vrste Pak Choi
  • 1 pest sladkornega graha
  • 100 g vijoličnih brokolijevih brstičev
  • 100 g choy suma
  • 1 jajce iz proste ali ekološke reje
  • 1 skodelica riža basmati
  • 1 žlica kokosove smetane
  • 1 sveži rdeči čili
  • 1 limeta

Marinada

  • 1 palčka limonske trave
  • 3 sveži listi limete
  • 1 svež rdeči čili
  • 2 stroka česna
  • 5 cm ingverja
  • 0.5 šopka svežega koriandra
  • 1 žlička ribje omake
  • 1 žlica sojine omake
  • 2 limeti

Sorodni recepti