Opis

Pečico segrejemo na 180 °C oziroma plinsko pečico nastavimo na stopnjo 4. Krompir olupimo in narežemo na večje, približno enako velike kose. Kuhamo ga v slani vodi petnajst minut do mehkega. Odcedimo ga in pretlačimo s ščepom soli, popra, limonino lupinico in maslom. Zamrznjen grah damo v cedilo in ga prelijemo z vrelo vodo, da ga odtajamo. Nato ga dobro odcedimo in zmeljemo v multipraktiku. Vmešamo ga v krompirjev pire, da dobimo marmornat videz.

Korenček in čebulo očistimo in nasekljamo. Nato ju na olju pražimo v veliki ognjevarni ponvi (premera okrog 30 cm) približno 15 minut oziroma tako dolgo, da se zmehčata, vendar ne zapečeta. Občasno premešamo.  Medtem na srednjem ognju pogrejemo mleko. Ko začne vreti, dodamo zamrznjene ribje filete in jih kuhamo okrog deset minut do mehkega. Iz mleka jih vzamemo s penilko in odložimo na krožnik. Kozico z mlekom odstavimo z ognja.

 

V korenček in čebulo vmešamo moko in postopoma prilijemo mleko, zajemalko za zajemalko. Ves čas mešamo. Dobro vmešamo špinačo in začinimo po okusu. Dodamo razkosane ribje filete (če imajo kožo, jo previdno odstranimo in zavržemo), kozice, gorčico in sok polovice limone. Dodamo nariban čedar in previdno premešamo sestavine. Prekrijemo z mešanico krompirjevega pireja in graha, zgladimo površino in malo razbrazdamo z vilicami za lepo teksturo. Pečemo 30 do 40 minut, dokler se zlato ne zapeče. Postrežemo s fižolom v omaki, denimo pasuljem (po želji). Slastno!

sestavine

Sestavine

  • 1 kg krompirja
  • 1 limona
  • 40 g neslanega masla
  • 400 g zamrznjenega graha
  • 2 korenčka
  • 2 čebuli
  • oljčno olje
  • 500 ml posnetega mleka
  • 2 x 150 g zamrznjenih filetov lososa
  • 2 x 100 g zamrznjenih filetov bele ribe
  • 65 g bele moke
  • 100 g zamrznjene špinače
  • 125 g zamrznjenih
  • kuhanih in očiščenih kozic
  • 1 zvrhana žlička angleške gorčice
  • 40 g čedarja

Sorodni recepti