Priprava:

1. V večjo skledo damo žafran, ga prelijemo z vrelo vodo, da spusti barvo. Potem dodamo vino, začinimo z naribano limonino lupino, rožmarinom, timijanom, poprom in soljo.

2. Losos narežemo na koščke in ga pustimo v marinadi.

3. Škampom odstranimo glave, jih olupimo in zarežemo v hrbet, da lahko odstranimo žilico. Škampe položimo v marinado z ribo. Dodamo eno do dve žlici oljčnega olja, pomešamo in pustimo v marinadi 20 minut.

4. Kruh narežemo na kocke. Pomešamo česen, peteršilj in oljčno olje. Z omako namažemo krutone.

5. Morske sadeže in kruh damo na nabodala. Pečemo jih na vročem žaru ali v žar ponvi 2 do 3 minute na vsaki strani.

sestavine

  • 200 g fileta lososa 8 svežih škampov 1 rezina suhega belega kruha 0.5 vejice peteršilja 1 strok česna 2.5 žlic oljčnega oljaMarinada1 ščepec žafrana 1.5 vejic timijana 1.5 vejic rožmarina 0.5 limonine lupine 60 ml belega vina 1.5 žlic oljčnega olja sol in poper po želji

Priprava