Opis

Priprava:

1. V večjo skledo damo žafran, ga prelijemo z vrelo vodo, da spusti barvo. Potem dodamo vino, začinimo z naribano limonino lupino, rožmarinom, timijanom, poprom in soljo.

2. Losos narežemo na koščke in ga pustimo v marinadi.

3. Škampom odstranimo glave, jih olupimo in zarežemo v hrbet, da lahko odstranimo žilico. Škampe položimo v marinado z ribo. Dodamo eno do dve žlici oljčnega olja, pomešamo in pustimo v marinadi 20 minut.

4. Kruh narežemo na kocke. Pomešamo česen, peteršilj in oljčno olje. Z omako namažemo krutone.

5. Morske sadeže in kruh damo na nabodala. Pečemo jih na vročem žaru ali v žar ponvi 2 do 3 minute na vsaki strani.

sestavine

  • 200 g fileta lososa
  • 8 svežih škampov
  • 1 rezina suhega belega kruha
  • 0.5 vejice peteršilja
  • 1 strok česna
  • 2.5 žlic oljčnega olja

Marinada

  • 1 ščepec žafrana
  • 1.5 vejic timijana
  • 1.5 vejic rožmarina
  • 0.5 limonine lupine
  • 60 ml belega vina
  • 1.5 žlic oljčnega olja
  • sol in poper po želji

Sorodni recepti