Morska enolončnica

sestavine

  • 1 liter piščančje osnove
  • 750 ml belega vina
  • 2 lovorjeva lista
  • ščepec žafranike
  • 6 limon
  • 4 mladega krompirja, ostrganega in prepolovljenega
  • 1 glavica česna, olupljena
  • 1 nasekljan rdeč čili
  • 4 vongole
  • 4 klapavice
  • 1 skodelica morske trave, kot je nori ali morska solata ali kombu (izbirno)
  • 2 nasekljani čebuli
  • 2 koruzna storža, očiščena in prepolovljena
  • 1šopek timijana, listki
  • 4 pokrovače, v zaprtih lupinah
  • 4 kozice (izbirno), neolupljene
  • 4 ostrige (izbirno), brez lupine
  • 150 g masla
  • 1  ⁄3 skodelice sesekljanega peteršilja
  • 1  ⁄3 skodelice sesekljanega pehtrana
  • popečeno kislo testo za serviranje
  • 1 skodelica omake aioli z makadamijo

Priprava

  • Zmešajte piščančjo osnovo, vino, lovorjeva lista, žafraniko in tri limone v velikem loncu. Zavrite.
  • Dodajte krompir, česen in čili. Pokrijte in kuhajte 3 minute. Dodajte vongole, klapavice, morsko travo, čebulo, koruzo in timijan ter kuhajte 8–10 minus, da postane storž mehak.
  • Dodajte pokrovače, kozice, ostrige, maslo, peteršilj in pehtran. Začinite s soljo in poprom in kuhajte 5 minut. Z žlico z režami odstranite vse dobrote iz lonca in jih porazdelite na pladenj za serviranje na sredini mize. Postrezite s preostalimi limonami, narezanimi na krhlje, popečenim kislim testom in omako aioli.

Sorodni recepti

Poglej vse