Opis

Priprava

Školjkam odstranimo vlakna ali brade in jih zelo previdno očistimo pod tekočo vodo. Ne pozabite, da odprtih školjk ne smete uporabiti. Če je kakšna odprta, s prstom nekajkrat potrkajte po njej. Če se zapre, jo lahko uporabite, če pa je še vedno odprta, jo zavrzite.

 

Čebulo in česen nasekljamo. V veliko posodo vlijemo oljčno olje in dodamo čebulo in česen. Podušimo, dokler ne pozlatita. Smetano vlijemo v majhno kozico in jo segrejemo na majhnem ognju. Belo vino dodamo čebuli in česnu, začinimo s soljo, sladkorjem in sveže mletim črnim poprom. Pokrijemo s pokrovko in pustimo, da 3 do 4 minute počasi vre, dokler se školjke ne odprejo. Školjke damo na krožnik in dodamo omako. Okrasimo z nasekljanim peteršiljem in postrežemo s francosko štruco (bageto).

 


sestavine

Sestavine

  • 1 kg školjk
  • 0.5 dl oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 8 strokov česna
  • 3-4 dl belega vina
  • 4 žlice masla
  • ščepec soli
  • ščepec sladkorja
  • ščepec sveže mletega črnega popra

Okras

  • 1/3 šopka peteršilja ali timijana

Sorodni recepti