Mleta govedina s sezamom

Mleta govedina s sezamom

Opis

Priprava:

1. V skledi zmešamo korenček, rdečo čebulo, kumare, mlado čebulo in rezance.

2. V soku limete raztopimo sladkor in ga dodamo solati skupaj z nasekljanim koriandrom.

3. Govedino narežemo na zelo tanke trakove.

4. V ponvi z debelim dnom segrejemo malo oljčnega in sezamovega olja, nato popečemo meso. Večkrat stresemo ponev, da se ne zažge. Meso je pečeno v dveh ali treh minutah.

5. Ponev odstavimo z ognja in dodamo sojino omako, omako hoisin in sezamova semena. Stresamo ponev, da se semena primejo mesa.

6. Postrežemo takoj s svežo solato kot prilogo in okrasimo z limeto.

 

 

sestavine

  • 400 g govejega fileja
  • 2 žlici sojine omake
  • 1 žlica sojinega olja
  • 1 žlica omake hoisin
  • 2 žlici praženih sezamovih semen
  • 100 g namočenih riževih rezancev
  • 1 drobno narezan korenček
  • 1 rdeča čebula
  • tanko narezana
  • 0.5 kumare
  • narezane na tanke trakove
  • 4 mlade čebulice
  • narezane na tanke rezine
  • 1 šopek koriandra
  • sok limete
  • 1 ščepec palmovega sladkorja