Mleta govedina s sezamom

Priprava:

1. V skledi zmešamo korenček, rdečo čebulo, kumare, mlado čebulo in rezance.

2. V soku limete raztopimo sladkor in ga dodamo solati skupaj z nasekljanim koriandrom.

3. Govedino narežemo na zelo tanke trakove.

4. V ponvi z debelim dnom segrejemo malo oljčnega in sezamovega olja, nato popečemo meso. Večkrat stresemo ponev, da se ne zažge. Meso je pečeno v dveh ali treh minutah.

5. Ponev odstavimo z ognja in dodamo sojino omako, omako hoisin in sezamova semena. Stresamo ponev, da se semena primejo mesa.

6. Postrežemo takoj s svežo solato kot prilogo in okrasimo z limeto.

 

 

sestavine

  • 400 g govejega fileja 2 žlici sojine omake 1 žlica sojinega olja 1 žlica omake hoisin 2 žlici praženih sezamovih semen 100 g namočenih riževih rezancev 1 drobno narezan korenček 1 rdeča čebula tanko narezana 0.5 kumare narezane na tanke trakove 4 mlade čebulice narezane na tanke rezine 1 šopek koriandra sok limete 1 ščepec palmovega sladkorja

Priprava