MLEČNI ZDROB Z JABOLKI

MLEČNI ZDROB Z JABOLKI

Opis

Priprava:

V pol litra mleka stresemo 75 g zdroba in ravno toliko sladkorja. Kuhamo, da se zgosti. Pokrijemo in pustimo, da se malo ohladi, potem pa nalijemo v kozarce.

 

Jabolka olupimo in narežemo na kockice. Prelijemo z 1 dl vode, dodamo 50 g sladkorja, cimet in kuhamo, da se omehča. Spasiramo jabolka in dodamo preostanek zdroba ter kuhamo, da zdrob vpije vso tekočino. Razporedimo v kozarce čez zdrob in ohladimo v hladilniku.

Pred serviranjem čez naribamo malo čokolade in na sredino damo rezino jabolka.

 

sestavine

Sestavine

  • 500 ml mleka
  • 100 g zdroba
  • 125 g sladkor
  • 500 g jabolka
  • 100 g čokolade
  • 5 g cimet