Priprava:

1. Riž: V globoki posodi zmešamo mleko, riž, vanilijev strok in sladkor. Pristavimo na srednji ogenj in med neprestanim mešanjem kuhamo, dokler se riž ne skuha. Odstavimo in pustimo, da se ohladi. Ohlajenemu mlečnemu rižu dodamo Mascarpone in premešamo.

 

2. Keksi: V posodi z mešalnikom zmešamo moko, maslo, sladkor in sol, da nastanejo vlažne drobtine. Dodamo jajca in mešamo, da nastane tanka skorja. Na koncu dodamo še krokant in ponovno premešamo.

 

3. Ventilacijsko pečico segrejemo na 170 °C. Testo med dvema listoma papirja za peko zelo na tanko razvaljamo in ga postavimo v hladilnik. Ko se testo strdi, ga vzamemo iz hladilnika in z modelčkom narežemo na kroge. Kekse pečemo približno 8 minut.

 

4. Preliv: Mleku dodamo glukozo in segrejemo, da se glukoza raztopi. Vročo zmes prelijemo čez čokolado, da se strdi. Nato pretlačimo.

 

5. V primernih posodicah ali kozarcih postopoma nadevamo sloje mlečnega riža in keksov. Na koncu prelijemo s čokoladnim prelivom. 

sestavine

  • Za riž500 g mleka 100 g riža 10 g sladkorja 0.5 vanilijevega stroka 100 g sira mascarponeZa kekse225 g moke 120 g masla 90 g sladkorja v prahu 2 g soli 50 g jajc 50 g krokantaZa preliv iz mlečne čokolade 300 g mleka 75 g glukoze 400 g mlečne čokolade krokant za posip

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse