Mlečni zdrob s češnjevo omako
V kozici segrejemo mleko, polovico smetane, sladkor, zvezdasti janež, polovico palčke cimeta in pomarančno lupino. Med segrevanjem počasi mešamo.
Dodamo sredico vaniljevega stroka in mešamo naprej. (Prazen strok prihranimo.)
Preden mleko zavre, odstranimo pomarančno lupino, palčko cimeta in zvezdasti janež. Postopoma dodajamo zdrob in ves čas mešamo, dokler se ne zgosti.
Medtem češnje izkoščičimo in jih damo v skledo skupaj z vaniljevim strokom in drugo polovico cimetove palčke.
Karameliziramo sladkor in dodamo češnje, ki smo jim odstranili začimbe. Nato prilijemo pomarančni sok in kuhamo, dokler se sladkor ne raztopi.
Kuhan zdrob damo v skledo in vanj vmešamo preostalo smetano.
Zdrob razdelimo v skodelico in ga prelijemo s češnjevo omako.sestavine
- Sestavine1 skodelica mleka 1 skodelica smetana 1 zvezdasti janež 1 palčka cimeta nekaj trakov pomarančne lupine 2 žlici sladkorja 1 stroka vanilje ali žlička vaniljevega izvlečka 0.5 skodelice skodelice pšeničnega zdrobaČešnjeva omaka200 g svežih češenj 0.5 skodelice sladkorja sok ene pomaranče
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Marelice s kokosovo glazuro
Recepti Sara La Fountain
Masleni kolački z borovnicami
Recepti Nenad Veljković
Kavni mousse z višnjami
Recepti Rudolph van Veen
Torta ob rojstvu otroka
Recepti Rudolph van Veen
Kolač ob rojstvu otroka
Recepti Rachel Khoo
Črni gozdiček v čokoladnih skledicah
Recepti Rachel Khoo
Brezpastirska pita
Recepti Rachel Khoo
Torta z jagodami in smetano
Recepti Rachel Khoo
Majhne pite z jagodičjem in kremo iz kremnega sira
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem