Mlečni zdrob s češnjevo omako
Priprava


V kozici segrejemo mleko, polovico smetane, sladkor, zvezdasti janež, polovico palčke cimeta in pomarančno lupino. Med segrevanjem počasi mešamo. 

Dodamo sredico vaniljevega stroka in mešamo naprej. (Prazen strok prihranimo.)

Preden mleko zavre, odstranimo pomarančno lupino, palčko cimeta in zvezdasti janež. Postopoma dodajamo zdrob in ves čas mešamo, dokler se ne zgosti.

Medtem češnje izkoščičimo in jih damo v skledo skupaj z vaniljevim strokom in drugo polovico cimetove palčke.

Karameliziramo sladkor in dodamo češnje, ki smo jim odstranili začimbe. Nato prilijemo pomarančni sok in kuhamo, dokler se sladkor ne raztopi.

Kuhan zdrob damo v skledo in vanj vmešamo preostalo smetano.

Zdrob razdelimo v skodelico in ga prelijemo s češnjevo omako.

sestavine

  • Sestavine1 skodelica mleka 1 skodelica smetana 1 zvezdasti janež 1 palčka cimeta nekaj trakov pomarančne lupine 2 žlici sladkorja 1 stroka vanilje ali žlička vaniljevega izvlečka 0.5 skodelice skodelice pšeničnega zdrobaČešnjeva omaka200 g svežih češenj 0.5 skodelice sladkorja sok ene pomaranče

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse