Mlečna krema s karameliziranim ananasom

Priprava:

1. Za mlečno kremo jogurt pustimo, da se cedi čez noč. Čez skledo postavimo cedilo. V cedilo položimo kuhinjsko krpo in vanjo zlijemo jogurt.

2. Smetano s sladkorjem ročno stepamo, dokler ne dobimo poltekoče konsistence. Ob nenehnem mešanju v curkih dodamo predhodno pripravljen vaniljev sirup (skuhamo sladkorni sirup s semeni vanilje in ohladimo na sobno temperaturo). Na koncu dodamo postrgano vsebino stroka vanilje.

3. Ananas olupimo tako, da ga držimo pokonci in mu odstranimo črne pike. Narežemo ga na četrtine in vsaki odrežemo trdo sredico. Nato ga narežemo na kose.

4. Kose ananasa prestavimo v skledo in potresemo s sladkorjem ter premešamo. Listke rožmarina drobno narežemo, vaniljev strok pa na nekaj koščkov.

5. V ponvi na majhnem ognju stopimo maslo. Dodamo kose ananasa in občasno pretresemo, dokler sladkor ne karamelizira. Ananas prestavimo v krožnik.

6. V isto ponev dodamo tekočo smetano. Dodamo koščke vanilje in narezani rožmarin ter premešamo. Dodamo balzamični kis in znova premešamo. Ananas vrnemo v ponev in pustimo, da rahlo vre pet minut.

7. Koščke vanilje odstranimo in karamelizirani ananas prestavimo s skledo. V drugi skledi postrežemo mlečno kremo in okrasimo z listi mete.

sestavine

  • Za mlečno kremo1 kg polnomastnega jogurta 500 ml smetane 100 g sladkorja 1 strok vanilije 200 ml vaniljevega sirupa 4 vejice meteZa karamelizirani ananas1 ananas 75 g sladkorja 1 strok vanilije 2 žlici masla 2 vejici rožmarina 300 ml tekoče smetane 2 žlici balzamičnega kisa

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse