Mladi piščanec z limono in artičokami

Mladi piščanec z limono in artičokami

Opis

Priprava

Pečico segrejemo na 220 °C.

Piščanca razkosamo in sploščimo na deski.

Za marinado premešamo vse sestavine, dobro premešamo in jo vtremo v piščanca. Na koncu pokapamo z limoninim sokom.

Pustimo marinirati od 10 minut do dve uri.

Oljčno olje segrejemo v ponvi, ki jo lahko damo v pečico. Vanjo damo piščanca s kožo navzdol in ga pečemo, dokler koža ne porjavi.

Narežemo artičoke. Ne pozabimo jih pokapati z limoninim sokom, da ne potemnijo.

Pečenega piščanca vzamemo iz ponve in ga damo v drugo posodo.

V isti (nepomiti) ponvi prepražimo preostale sestavine, solimo in popramo.

Piščanca vrnemo v ponev in ga damo v pečico za približno 20 minut, da se jed do konca skuha.

Preden postrežemo, potresemo s ščepcem sumaka, nekaj nasekljanega peteršilja in pokapamo z limoninim sokom.

sestavine

Sestavine

  • 2 sploščena mlada piščanca (ali eden manjši cel piščanec)

Marinada

  • 5 žlic oljčnega olja
  • 3-4 vejice timijana
  • grobo nasekljanega
  • 1 žlička sumaka
  • 1 tanko narezana sveža limona
  • 1 nasekljana vložena limona (po želji)
  • sok ene limone
  • 2 stroka česna

Oljčno olje

  • 2-3 artičoke
  • očiščene do srčkov
  • ali kupimo zamrznjene in jih narežemo na krhlje
  • majhna vrečka mladega krompirja
  • 1 majhna pločevinka zelenih oliv
  • 2 stroka česna
  • sol in poper
  • sveži peteršilj

Sorodni recepti