Opis
Piščanca razkosamo in sploščimo na deski.
Za marinado premešamo vse sestavine, dobro premešamo in jo vtremo v piščanca. Na koncu pokapamo z limoninim sokom.
Pustimo marinirati od 10 minut do dve uri.
Oljčno olje segrejemo v ponvi, ki jo lahko damo v pečico. Vanjo damo piščanca s kožo navzdol in ga pečemo, dokler koža ne porjavi.
Narežemo artičoke. Ne pozabimo jih pokapati z limoninim sokom, da ne potemnijo.
Pečenega piščanca vzamemo iz ponve in ga damo v drugo posodo.
V isti (nepomiti) ponvi prepražimo preostale sestavine, solimo in popramo.
Piščanca vrnemo v ponev in ga damo v pečico za približno 20 minut, da se jed do konca skuha.
Preden postrežemo, potresemo s ščepcem sumaka, nekaj nasekljanega peteršilja in pokapamo z limoninim sokom.
sestavine
Sestavine
- 2 sploščena mlada piščanca (ali eden manjši cel piščanec)
Marinada
- 5 žlic oljčnega olja
- 3-4 vejice timijana
- grobo nasekljanega
- 1 žlička sumaka
- 1 tanko narezana sveža limona
- 1 nasekljana vložena limona (po želji)
- sok ene limone
- 2 stroka česna
Oljčno olje
- 2-3 artičoke
- očiščene do srčkov
- ali kupimo zamrznjene in jih narežemo na krhlje
- majhna vrečka mladega krompirja
- 1 majhna pločevinka zelenih oliv
- 2 stroka česna
- sol in poper
- sveži peteršilj