Mladi jajčevci z origanom in rdečo čebulo
Recept je iz: Nigella Lawson
Mladi jajčevci z origanom in rdečo čebulo
sestavine
- 500 g mladih jajčevcev
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 žlički posušenega origana
- 1 majhna rdeča čebula, narezana na tanke polmesece
- 3 žlice rdečega vinskega kisa
- 1 žlička morske soli
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 strok česna, olupljenega
- 1½ žlice hladne vode
- nekaj vejic svežega origana (neobvezno)
Priprava
- Pečico segrejte na 250 °C.
- Jajčevce prerežite na pol po dolžini, peclje pustite za lepši estetski vidik, ki nima nič skupnega z okusom.
- Oljčno olje vlijte v zelo plitek pekač, potresite posušen origano, jajčevce položite na pekač s prerezano stranico navzdol in malce pomažite po olju. Nato jajčevce obrnite, da prerezani del gleda navzgor. Pekač dajte za 15 minut v vročo pečico, da postanejo jajčevci mehki in rahlo zlato zapečeni.
- Medtem ko se jajčevci pečejo, dajte v skledo tanke polmesece rdeče čebule in jih zalijte z rdečim vinskim kisom in posolite.
- Pečene jajčevce razporedite na krožnik. V kis s čebulo dodajte ekstra deviško oljčno olje, nariban ali mlet česen in na koncu hladno vodo.
- Mešanico prelijte po toplih jajčevcih in rožnato čebulo enakomerno razporedite. Pustite približno pol ure, da se ohladi na sobno temperaturo, in potresite s svežim origanom.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami