Opis

Mladi jajčevci z origanom in rdečo čebulo

Priprava

  1. Pečico segrejte na 250 °C.
  2. Jajčevce prerežite na pol po dolžini, peclje pustite za lepši estetski vidik, ki nima nič skupnega z okusom.
  3. Oljčno olje vlijte v zelo plitek pekač, potresite posušen origano, jajčevce položite na pekač s prerezano stranico navzdol in malce pomažite po olju. Nato jajčevce obrnite, da prerezani del gleda navzgor. Pekač dajte za 15 minut v vročo pečico, da postanejo jajčevci mehki in rahlo zlato zapečeni.
  4. Medtem ko se jajčevci pečejo, dajte v skledo tanke polmesece rdeče čebule in jih zalijte z rdečim vinskim kisom in posolite.
  5. Pečene jajčevce razporedite na krožnik. V kis s čebulo dodajte ekstra deviško oljčno olje, nariban ali mlet česen in na koncu hladno vodo.
  6. Mešanico prelijte po toplih jajčevcih in rožnato čebulo enakomerno razporedite. Pustite približno pol ure, da se ohladi na sobno temperaturo, in potresite s svežim origanom.

sestavine

  • 500 g mladih jajčevcev
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 2 žlički posušenega origana
  • 1 majhna rdeča čebula, narezana na tanke polmesece
  • 3 žlice rdečega vinskega kisa
  • 1 žlička morske soli
  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 strok česna, olupljenega
  • 1½ žlice hladne vode
  • nekaj vejic svežega origana (neobvezno)

Sorodni recepti