Mladi jajčevci z origanom in rdečo čebulo

sestavine

  • 500 g mladih jajčevcev
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 2 žlički posušenega origana
  • 1 majhna rdeča čebula, narezana na tanke polmesece
  • 3 žlice rdečega vinskega kisa
  • 1 žlička morske soli
  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 strok česna, olupljenega
  • 1½ žlice hladne vode
  • nekaj vejic svežega origana (neobvezno)

Priprava

  • Pečico segrejte na 250 °C.
  • Jajčevce prerežite na pol po dolžini, peclje pustite za lepši estetski vidik, ki nima nič skupnega z okusom.
  • Oljčno olje vlijte v zelo plitek pekač, potresite posušen origano, jajčevce položite na pekač s prerezano stranico navzdol in malce pomažite po olju. Nato jajčevce obrnite, da prerezani del gleda navzgor. Pekač dajte za 15 minut v vročo pečico, da postanejo jajčevci mehki in rahlo zlato zapečeni.
  • Medtem ko se jajčevci pečejo, dajte v skledo tanke polmesece rdeče čebule in jih zalijte z rdečim vinskim kisom in posolite.
  • Pečene jajčevce razporedite na krožnik. V kis s čebulo dodajte ekstra deviško oljčno olje, nariban ali mlet česen in na koncu hladno vodo.
  • Mešanico prelijte po toplih jajčevcih in rožnato čebulo enakomerno razporedite. Pustite približno pol ure, da se ohladi na sobno temperaturo, in potresite s svežim origanom.

Sorodni recepti

Poglej vse