Miso piščanec

Miso piščanec

Opis

Miso piščanec

Priprava

  1. Pečico segrejte na 180°C. Piščanca do suhega obrišite s papirnato brisačko ter ga posolite in popoprajte. Olje segrejte v velikem ognjevarnem loncu na srednjem ognju ter dodajte piščanca, s prsmi navzdol. Kuhajte približno 5 minut, da porjavi, potem odstavite z ognja.
  2. Dodajte gobe, česen, čilije, ingver, timijan in limonino lupinico. Kuhajte 4 minute, občasno premešajte, da se zmehča. Vmešajte miso pasto, špinačo ali nori in kokošjo jušno osnovo. Piščanca ponovno dodajte v lonec s prsmi navzgor in ga nepokritega kuhajte 40–50 minut, da bo piščanec zlate barve in dobro kuhan.
  3. Riž stresite v odcejalnik in ga speritee pod tekočo hladno vodo. Dobro osušite, potem stresite v ponev z  dodatnim norijem, kokosovim mlekom in jušno osnovo. Zavrite, potem pokrijte s pokrovko in zmanjšajte ogenj.
  4. Kuhajte 10 minut oziroma da se riž zmehča in vsrka vso tekočino. Ponev vzemite z ognja in pustite 20 minut. Vmesite koriander in postrezite s piščancem.

sestavine

  • 1,4 kg piščanca
  • 2 jedilni žlici olivnega olja
  • 5 shiitake gob, prerezanih na pol
  • 5 shimeji gob, prerezanih na pol
  • 3 bukovi ostrigarji, prerezani na pol
  • 2 stroka česna, nasekljanega
  • 2 majhna rdeča čilija, na drobno nasekljana
  • 1 cm kos ingverja, na drobno nasekljanega
  • 5 vejic timijana
  • na drobno naribana lupinica 1 limone
  • 1 jedilna žlica miso paste
  • 4 listi novozelandske špinače
  • ali listi norija, raztrgani
  • 1 liter (4 skodelice) kokošje jušne osnove
  • 200 g (1 skodelica) jasminovega riža
  • 2 lista norija, dodatno, raztrgana
  • 125 ml  kokosovega mleka
  • 250 ml (1 skodelica) kokošje jušne osnove, dodatno
  • 1 šopek koriandra, nasekljanega

Sorodni recepti