Opis

Priprava:

Miške:

Jajca stepemo s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem, dodamo sol, jogurt, žganje, naribano lupinico limone, presejano moko in pecilni prašek. Dobro premešamo.

Olje segrejemo v globoki ponvi ali plitki kozici. Ko se dobro segreje (poskusite z malce testa), ogenj zmanjšamo in z žlico, ki smo jo prej namočili v olje, oblikujemo miške ter jih s pomočjo druge žlice spustimo v olje. Ne cvrite preveč mišk naenkrat, sicer se olje ohladi in potem vpijejo preveč maščobe. Miške se obračajo same. Cvrite jih do lepe zlate barve, potem pa jih prestavite na papirnate brisačke, da vpijejo odvečno maščobo.

Vroče miške povaljajte v kristalnem sladkorju.

 

Krema:

Zmešajte maskarpone, 1 vaniljev sladkor in sladki prošek.

Miške in kremo postrežemo v ločenih skledicah. V miške zapičimo nekaj paličk za nabodala, da jih bomo lažje pomakali v kremo.

sestavine

Sestavine

  • 2 jajci
  • 200 g tekoči jogurt
  • 4 žlice sladkor
  • 1 vanilijev sladkor
  • 50 g sladki prošek
  • 1 žlica žganja
  • ščep soli
  • 200 g gladka moka
  • 1 pecilni prašek
  • limona - naribana lupina
  • olje za cvrtje
  • 250 g maskarponeja

Sorodni recepti