Mini tortice z mangom in sijočo glazuro

Mini tortice z mangom in sijočo glazuro

Opis

Priprava:

1. Priprava osnove: v skledi električnega mešalnika zmešajte vodo, 100 g sladkorja, jajčne rumenjake, oljčno olje in vanilijev strok. Stepajte, dokler se ne oblikuje puhasta mešanica. Beljake stepite v trden sneg s postopnim dodajanjem preostalega sladkorja.

2. Vnaprej ogrejte pečico na 170  °C (ventilator). Nežno primešajte sneg z rumenjaki, pri čemer pazite, da pena ostane zračna. Dodajte pecilni prašek in moko, nato ponovno premešajte. Prenesite testo v pekač, obložen s peki papirjem. Pečite v pečici 10 minut. Pustite pečeno podlago, da se ohladi.

 

3.  Priprava mangove pene: namočite želatino v hladno vodo. V skledo dajte jajčne rumenjake, sladkor in mangovo peno in kuhajte nad soparo, medtem ko neprestano mešate. Temperatura mešanice mora doseči 81 °C.

Nato vmešajte želatino v maso, da se raztopi.

Dodajte belo čokolado in dobro premešajte, da nastane enotna mešanica.

Stepite smetano in jo pazljivo dodajte v majhnih količinah, medtem ko                 mešate z lopatico. Razdelite kremo v silikonske kalupe po vaši izbiri.

 

4. Priprava glazure: namočite želatino v hladno vodo, da se zmehča. Zmešajte sladkor, glukozo in vodo in jih zavrite. Po približno 10 sekundah odstranite z vročine in dodajte želatino, da se raztopi. Dodajte slaščičarsko barvo in premešajte.

V visoki posodi zmešajte kondenzirano mleko in čokolado. Dodajte želatinin sirup, počakajte, da se čokolada raztopi, in pazljivo pirirajte. Bodite pozorni, da ne dobite v maso zračnih mehurčkov.

 

5. Pustite maso čez noč v hladilniku (če so se vanjo ujeli zračni mehurčki, bodo prišli na površino). Naslednji dan segrejte glazuro na 35 °C.

Z okroglim modelčkom razrežite osnovo v obliki krogov. Postavite peno na stojalo, pod katerim naj bo papir ali peki papir. Peno prelijte z glazuro in jo postavite na vrh osnove, narezane na kroge. Sladico ponudite ohlajeno na sobno temperaturo.



sestavine

Vanilijeva osnova

  • 75 g deviškega oljčnega olja
  • 75 g jajčnih rumenjakov
  • 240 g vode
  • 0.5 stroka vanilije
  • 200 g sladkorja
  • 120 g beljaka
  • 200 g moke
  • 10 g pecilnega praška

Za mangovo peno

  • 45 g jajčnih rumenjakov
  • 25 g sladkorja
  • 2 g želatine v lističih
  • 90 g mangovega pireja
  • 180 g bele čokolade
  • 270 g sladke smetane

Za sijočo glazuro

  • 150 g sladkorja
  • 75 g vode
  • 150 g glukoze
  • 100 g kondenziranega mleka
  • 10 g želatine v lističih
  • 150 g bele čokolade
  • Rumena slaščičarska barva