Mini tiramisu

sestavine

  • 250 g polnomastnega sira maskarpone
  • 300 ml sladke smetane
  • 2 žlički vaniljevega ekstrakta
  • 4 žlice presejanega sladkorja v prahu
  • 125 ml močne kave, ohlajene
  • 6 žlic brendija
  • 12 piškotov savoiardi
  • 50 g temne čokolade, grobo naribane

Priprava

  • V večji skledi zmešajte maskarpone in približno 50 ml sladke smetane, da dobite gladko mešanico. Počasi dodajajte preostalo smetano in znova penasto umešajte, da nastanejo vrhovi. Pazite, da ne premešate preveč, da ne bo krema pregosta. Vmešajte vanilijev ekstrakt in sladkor v prahu.
  • Medtem v drugi posodi zmešajte kavo in brendi.
  • Šest piškotov prelomite in potopite v mešanico kave in brendija (glejte opombo). Namočene piškote razporedite v kozarec. Čez njih z žlico nadevajte polovico smetanove mešanice in polovico naribane čokolade.
  • Prelomite še preostale piškote in jih namočite v kavo in brendi. Položite jih na kremo, nato pa na vrh z žlico dodajte preostalo smetanovo mešanico in lepo poravnajte.
  • Če je mogoče, nekaj ur hladite, nato pa potresite s preostalo čokolado in postrezite pri sobni temperaturi.

Sorodni recepti

Poglej vse