Mini quiche s porom

Mini quiche s porom

Opis

Testo:

V moki naredimo jamico in v njej pomešamo maslo, vodo, jajce in ščepec soli. Postopoma dodajamo moko in zamesimo mehko testo. Testo zavijemo v plastično folijo in ga pustimo približno pol ure počivati v hladilniku. Testo razvaljamo. Z rezalnikom iz njega izrežemo kroge in jih porazdelimo v pekač za mafine. Testo preluknjamo z vilicami.

Nasvet: Preostalo testo lahko preprosto zamrznemo ali uporabimo za še več quichev.

Nadev:

Pečico predhodno segrejemo na 180 ºC. Drobnjak drobno narežemo. Por prepolovimo, operemo in drobno narežemo. V ponvi segrejemo košček masla in por pražimo približno tri minute. Začinimo s soljo in sveže mletim poprom ter malo počakamo, da se por ohladi. Nalomimo gorgonzolo in kozji sir. Por pomešamo z rumenjakom, smetano, drobnjakom, gorgonzolo in kozjim sirom. Nadev razdelimo v pekač za mafine. Quiche pečemo približno 15 minut do zlatorjavega.


Testo:

V moki naredimo jamico in v njej pomešamo maslo, vodo, jajce in ščepec soli. Postopoma dodajamo moko in zamesimo mehko testo. Testo zavijemo v plastično folijo in ga pustimo približno pol ure počivati v hladilniku. Testo razvaljamo. Z rezalnikom iz njega izrežemo kroge in jih porazdelimo v pekač za mafine. Testo preluknjamo z vilicami.

Nasvet: Preostalo testo lahko preprosto zamrznemo ali uporabimo za še več quichev.

Nadev:

Pečico predhodno segrejemo na 180 ºC. Drobnjak drobno narežemo. Por prepolovimo, operemo in drobno narežemo. V ponvi segrejemo košček masla in por pražimo približno tri minute. Začinimo s soljo in sveže mletim poprom ter malo počakamo, da se por ohladi. Nalomimo gorgonzolo in kozji sir. Por pomešamo z rumenjakom, smetano, drobnjakom, gorgonzolo in kozjim sirom. Nadev razdelimo v pekač za mafine. Quiche pečemo približno 15 minut do zlatorjavega.

sestavine

Testo

  • 250 g moke
  • 100 g masla
  • 80 ml vode
  • 0.5 jajce
  • ščepec soli

Nadev

  • 1 šopek drobnjaka
  • 1 majhen por
  • 1 košček masla
  • 50 g gorgonzole
  • 50 g kozjega sira
  • 1 rumenjak
  • 2 žlici smetane

Dodatne potrebščine

  • majhe pekač za mafine
  • maslo za mazanje
  • rezalnik premera 6 cm

Sorodni recepti