ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV

Se strinjam
advertisement
Napredno iskanje oddajSkrij napredno iskanje

Mini quiche s porom

Ocena 0/5
Testo:

V moki naredimo jamico in v njej pomešamo maslo, vodo, jajce in ščepec soli. Postopoma dodajamo moko in zamesimo mehko testo. Testo zavijemo v plastično folijo in ga pustimo približno pol ure počivati v hladilniku. Testo razvaljamo. Z rezalnikom iz njega izrežemo kroge in jih porazdelimo v pekač za mafine. Testo preluknjamo z vilicami.

Nasvet: Preostalo testo lahko preprosto zamrznemo ali uporabimo za še več quichev.

Nadev:

Pečico predhodno segrejemo na 180 ºC. Drobnjak drobno narežemo. Por prepolovimo, operemo in drobno narežemo. V ponvi segrejemo košček masla in por pražimo približno tri minute. Začinimo s soljo in sveže mletim poprom ter malo počakamo, da se por ohladi. Nalomimo gorgonzolo in kozji sir. Por pomešamo z rumenjakom, smetano, drobnjakom, gorgonzolo in kozjim sirom. Nadev razdelimo v pekač za mafine. Quiche pečemo približno 15 minut do zlatorjavega.

Za otroke:
ne
Za vegetarijance:
da
Iz oddaje:
Recept: Rudolph van Veen