Mini jajčevci z origanom in rdečo čebulo

Mini jajčevci z origanom in rdečo čebulo

Opis

Priprava:

Pečico segrejte na 250 stopinj Celzija.

 

Jajčevce prerežite na pol po dolžini, peclje pa pustite gor. Tu gre samo za estetiko, ne za okus, a naredite mi to uslugo.

 

Navadno oljčno olje zlijte v nizek pekač, ga potresite s suhim origanom in vanj položite jajčevce s prerezano stranjo navzdol ter jih malce premestite po pekaču. Potem jih obrnite tako, da bo prerezana stran gledala gor. V pečici jih pecite 15 minut, dokler se ne omehčajo in nekateri deli dobijo zlato barvo.

 

Ko daste jajčevce v pečico, prenesite narezano čebulo s skledo in dodajte še rdeč vinski kis in sol.

 

Pečene jajčevce prestavite na pladenj in k čebuli s kisom prilijte ekstra deviško oljčno olje. Dodajte še nasekljan česen in na koncu še mrzlo vodo.

 

Mešanico zlijte čez tople jajčevce in po njih z rokami enakomerno razporedite živahno roza čebulo. Pustite jih stati pol ure in jih, preden jih postrežete, potresite s svežim origanom, če ga imate.

sestavine

Sestavine

  • 500 g mini jajčevcev
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 2 žlički suhega origana
  • 1 majhna rdeča čebula
  • nasekljana na tanke polmesece
  • 3 žlice rdečega vinskega kisa
  • 1 žlička kosmičev soli ali 1/2 žličke soli
  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • olupljen
  • 0.5 žlice mrzle vode
  • nekaj vejic svežega origana (po želji)

Sorodni recepti