Opis

· Filete rdečega hlastača razrežite na tretjine.

· Ribje začimbe zmešajte z limoninim sokom v skledi, nato dodajte ribo ter jo pustite, da se marinira 30 minut.

· Vzemite veliko posodo in segrejte vodo z ribjimi kostmi in glavo, timijan in česen. Naj rahlo vre 30 minut; nato odstranite kosti in glavo.

· Dodajte narezano korenje, koščke zelene banane, čojote in batate ter vse skupaj kuhajte 10 minut.

· Marinirane ribje filete in začimbni sok dajte v posodo.

· Čiliju odrežite vrh in ga nato previdno položite na vrh ribe, da se le delno potopi. Potem potopite celega in pustite semenom, da se razpustijo, če želite jed bolj začinjeno.

· Rahlo naj vre še 10 minut, zadnji 2 minuti kuhanja dodajte celo mlado čebulo.  


· Filete rdečega hlastača razrežite na tretjine.

· Ribje začimbe zmešajte z limoninim sokom v skledi, nato dodajte ribo ter jo pustite, da se marinira 30 minut.

· Vzemite veliko posodo in segrejte vodo z ribjimi kostmi in glavo, timijan in česen. Naj rahlo vre 30 minut; nato odstranite kosti in glavo.

· Dodajte narezano korenje, koščke zelene banane, čojote in batate ter vse skupaj kuhajte 10 minut.

· Marinirane ribje filete in začimbni sok dajte v posodo.

· Čiliju odrežite vrh in ga nato previdno položite na vrh ribe, da se le delno potopi. Potem potopite celega in pustite semenom, da se razpustijo, če želite jed bolj začinjeno.

· Rahlo naj vre še 10 minut, zadnji 2 minuti kuhanja dodajte celo mlado čebulo.  

sestavine

Sestavine

  • 1 rdeči hlastač (riba)
  • filiran
  • shranite kosti in glavo
  • 3 žlice jamajških začimb za ribo
  • 2 limone
  • sok
  • 1.5 l vrele vode
  • 1 majhen šopek timijana
  • 4 stroki česna (strt)
  • 1 veliko korenje
  • 2 zeleni banani
  • olupljeni in narezani na koščke debeline 2 cm
  • 1 batata
  • olupljena
  • narezana na koščke debeline 1 cm
  • 2 čajoti
  • narezani na koščke debeline 1 cm
  • 6 mladih čebul
  • 1 zeleni čili scotch bonnet

Sorodni recepti