Milesova ribja juha - ribji čaj

· Filete rdečega hlastača razrežite na tretjine.

· Ribje začimbe zmešajte z limoninim sokom v skledi, nato dodajte ribo ter jo pustite, da se marinira 30 minut.

· Vzemite veliko posodo in segrejte vodo z ribjimi kostmi in glavo, timijan in česen. Naj rahlo vre 30 minut; nato odstranite kosti in glavo.

· Dodajte narezano korenje, koščke zelene banane, čojote in batate ter vse skupaj kuhajte 10 minut.

· Marinirane ribje filete in začimbni sok dajte v posodo.

· Čiliju odrežite vrh in ga nato previdno položite na vrh ribe, da se le delno potopi. Potem potopite celega in pustite semenom, da se razpustijo, če želite jed bolj začinjeno.

· Rahlo naj vre še 10 minut, zadnji 2 minuti kuhanja dodajte celo mlado čebulo.  


· Filete rdečega hlastača razrežite na tretjine.

· Ribje začimbe zmešajte z limoninim sokom v skledi, nato dodajte ribo ter jo pustite, da se marinira 30 minut.

· Vzemite veliko posodo in segrejte vodo z ribjimi kostmi in glavo, timijan in česen. Naj rahlo vre 30 minut; nato odstranite kosti in glavo.

· Dodajte narezano korenje, koščke zelene banane, čojote in batate ter vse skupaj kuhajte 10 minut.

· Marinirane ribje filete in začimbni sok dajte v posodo.

· Čiliju odrežite vrh in ga nato previdno položite na vrh ribe, da se le delno potopi. Potem potopite celega in pustite semenom, da se razpustijo, če želite jed bolj začinjeno.

· Rahlo naj vre še 10 minut, zadnji 2 minuti kuhanja dodajte celo mlado čebulo.  

sestavine

  • Sestavine1 rdeči hlastač (riba) filiran shranite kosti in glavo 3 žlice jamajških začimb za ribo 2 limone sok 1.5 l vrele vode 1 majhen šopek timijana 4 stroki česna (strt) 1 veliko korenje 2 zeleni banani olupljeni in narezani na koščke debeline 2 cm 1 batata olupljena narezana na koščke debeline 1 cm 2 čajoti narezani na koščke debeline 1 cm 6 mladih čebul 1 zeleni čili scotch bonnet

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse