Mickeyjevi rezanci "khao soi"
V večji ponvi segrejte karijevo pasto.
Dodajte piščanca, naj rahlo potemni na vseh straneh.
Dodajte kari v prahu, kokosovo olje in piščančjo jušno osnovo.
Pustite rahlo vreti 20 minut, da se piščanec skuha.
V drugo posodo z vrelo vodo dajte 200 g rezancev in jih kuhajte le eno minuto, nato jih posušite in pustite.
Segrejte arašidovo olje v voku in preostanek rezancev pražite nekaj sekund, dokler ne postanejo hrustljavi.
Mehke rezance razdelite v obe skledi in v vsako vlijte kanček temne omake.
To prelijte s piščancem in omako, povrhu potresite čebulo in koriander.
Del hrustljavih rezancev položite na vrh in postrezite s krhljem limete.
sestavine
- Sestavine4 žlice tajske rdeče karijeve paste 9 piščančjih beder 1 žlica karija v prahu 400 ml kokosovega mleka 400 ml piščančje jušne osnove 1 žlica ribje omake 2 žlici palmovega sladkorja 300 g svežih jajčnih rezancev 3 žlice arašidovega olja 2 mladi čebulici drobno nasekljani 50 g svežega koriandra 1 rdeča čebula (drobno narezana) 2 limeti temna sojina omaka za postrežbo
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Sara La Fountain
Gurmanska juha z lososom
Recepti Roberta Pagnier
Juha iz bučk z brusketi
Recepti Juha iz rdeče paprike s parmezanovim kruhom
Recepti Juha iz pečene paprike in paradižnika
Recepti Juha iz ohrovta in rdeče pese
Recepti Rudolph van Veen
Malteška ribja obara, Aliota
Recepti Gabriele Sponza
Juha s suhim mesom in bučo
Recepti Gabriele Sponza
Lubenična juha z meto
Recepti Nenad Veljković
Jagnječa obara
Recepti Filipa Vacondeus
Juha s školjkami "coquinhas"