Mickeyjevi rezanci "khao soi"

V večji ponvi segrejte karijevo pasto.

Dodajte piščanca, naj rahlo potemni na vseh straneh.

Dodajte kari v prahu, kokosovo olje in piščančjo jušno osnovo.

Pustite rahlo vreti 20 minut, da se piščanec skuha.

V drugo posodo z vrelo vodo dajte 200 g rezancev in jih kuhajte le eno minuto, nato jih posušite in pustite.

Segrejte arašidovo olje v voku in preostanek rezancev pražite nekaj sekund, dokler ne postanejo hrustljavi.

Mehke rezance razdelite v obe skledi in v vsako vlijte kanček temne omake.

To prelijte s piščancem in omako, povrhu potresite čebulo in koriander.

Del hrustljavih rezancev položite na vrh in postrezite s krhljem limete.



V večji ponvi segrejte karijevo pasto.

Dodajte piščanca, naj rahlo potemni na vseh straneh.

Dodajte kari v prahu, kokosovo olje in piščančjo jušno osnovo.

Pustite rahlo vreti 20 minut, da se piščanec skuha.

V drugo posodo z vrelo vodo dajte 200 g rezancev in jih kuhajte le eno minuto, nato jih posušite in pustite.

Segrejte arašidovo olje v voku in preostanek rezancev pražite nekaj sekund, dokler ne postanejo hrustljavi.

Mehke rezance razdelite v obe skledi in v vsako vlijte kanček temne omake.

To prelijte s piščancem in omako, povrhu potresite čebulo in koriander.

Del hrustljavih rezancev položite na vrh in postrezite s krhljem limete. 

sestavine

  • Sestavine4 žlice tajske rdeče karijeve paste 9 piščančjih beder 1 žlica karija v prahu 400 ml kokosovega mleka 400 ml piščančje jušne osnove 1 žlica ribje omake 2 žlici palmovega sladkorja 300 g svežih jajčnih rezancev 3 žlice arašidovega olja 2 mladi čebulici drobno nasekljani 50 g svežega koriandra 1 rdeča čebula (drobno narezana) 2 limeti temna sojina omaka za postrežbo

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse