Michelina pica

1. Za testo raztopimo sladkor in kvas v 250 ml tople vode. Nato pustimo počivati 5 do 10 minut. (Kvas se mora v vodi zapeniti, a če se to ne zgodi, ne skrbite.)

2. V skledi zmešamo sol in moko. S pomočjo vilic vmešamo kvasec. Dodamo še oljčno olje in zamesimo gladko testo.

3. Testo stresemo na pomokano delovno površino in ga mesimo, dokler ne postane prožno in gladko (pri tem pošteno telovadimo z rokami). Če se testo prijema rok, dodamo malo moke. Pripravljeno testo vrnemo nazaj v skledo in ga pokrijemo s čisto vlažno kuhinjsko krpo. Na toplem ga pustimo vzhajati od pol ure do uro, dokler ne naraste na dvakratno velikost. Medtem pečico nastavimo na najvišjo temperaturo oziroma plinsko nastavimo na 9.

Zdaj pripravimo vse za oblogo:

1. V multipraktiku zmeljemo paradižnik z oljem, origanom, soljo in kajenskim poprom. Izberemo, s čim bomo obložili pico, in namastimo štiri pekače (okrog 20 cm x 28 cm) z malo oljčnega olja.

2. Ko je testo pripravljeno, ga oblikujemo v štiri kepe v velikosti teniške žogice. Oblikujemo ga, dokler ne dobimo zelo gladkih kep. Prekrijemo jih z vlažno kuhinjsko krpo, da se na njih ne naredi suha skorja. Na pomokani površini razvaljamo vsako kepo testa posebej v tanko kvadratno obliko, ki se bo prilegala velikosti pekača. Testo naj bo precej tanko. Kot karton. Testo za pico prestavimo v pekače.

3. Na sredino vsakega testa damo zajemalko paradižnikove omake in jo razmažemo proti robu. Centimeter od roba testa ne namažemo, da bomo dobili hrustljavo skorjico. Vse pice obložimo z naribano mocarelo in z dodatki po izbiri.

Dodatki po želji: čebula (tanko narezana in pokapana z oljčnim oljem ter posoljena), narezane gobe, šunka, nasekljana paprika, olive, pesto itd. Pomembno je, da pic ne obložimo preveč, zato izberemo največ tri dodatke za eno pico.


4. Pico damo v vročo pečico in pečemo 7 do 10 minut, dokler ni kruh pečen in je po vrhu lepo zapečena. Če krušno dno pice ni hrustljavo, jo vrnemo v pečico še za 3-5 minut. Pred postrežbo jo potresemo še z malo origana.

Nasvet:

Če bi radi imeli res hrustljavo pico, uporabimo kamen za peko pice. Kamen segrevamo v pečici 30 minut, preden spečemo pico. Testo razvaljamo v okroglo obliko in ko je dovolj tanko, kamen previdno vzamemo iz pečice (uporabimo kuhinjsko prijemalko!) in nanj položimo testo za pico. Obložimo ga s paradižnikovo omako, mocarelo in dodatki po izbiri (kot je navedeno zgoraj). Pico pečemo pet do deset minut. 


1. Za testo raztopimo sladkor in kvas v 250 ml tople vode. Nato pustimo počivati 5 do 10 minut. (Kvas se mora v vodi zapeniti, a če se to ne zgodi, ne skrbite.)

2. V skledi zmešamo sol in moko. S pomočjo vilic vmešamo kvasec. Dodamo še oljčno olje in zamesimo gladko testo.

3. Testo stresemo na pomokano delovno površino in ga mesimo, dokler ne postane prožno in gladko (pri tem pošteno telovadimo z rokami). Če se testo prijema rok, dodamo malo moke. Pripravljeno testo vrnemo nazaj v skledo in ga pokrijemo s čisto vlažno kuhinjsko krpo. Na toplem ga pustimo vzhajati od pol ure do uro, dokler ne naraste na dvakratno velikost. Medtem pečico nastavimo na najvišjo temperaturo oziroma plinsko nastavimo na 9.

Zdaj pripravimo vse za oblogo:

1. V multipraktiku zmeljemo paradižnik z oljem, origanom, soljo in kajenskim poprom. Izberemo, s čim bomo obložili pico, in namastimo štiri pekače (okrog 20 cm x 28 cm) z malo oljčnega olja.

2. Ko je testo pripravljeno, ga oblikujemo v štiri kepe v velikosti teniške žogice. Oblikujemo ga, dokler ne dobimo zelo gladkih kep. Prekrijemo jih z vlažno kuhinjsko krpo, da se na njih ne naredi suha skorja. Na pomokani površini razvaljamo vsako kepo testa posebej v tanko kvadratno obliko, ki se bo prilegala velikosti pekača. Testo naj bo precej tanko. Kot karton. Testo za pico prestavimo v pekače.

3. Na sredino vsakega testa damo zajemalko paradižnikove omake in jo razmažemo proti robu. Centimeter od roba testa ne namažemo, da bomo dobili hrustljavo skorjico. Vse pice obložimo z naribano mocarelo in z dodatki po izbiri.

Dodatki po želji: čebula (tanko narezana in pokapana z oljčnim oljem ter posoljena), narezane gobe, šunka, nasekljana paprika, olive, pesto itd. Pomembno je, da pic ne obložimo preveč, zato izberemo največ tri dodatke za eno pico.

4. Pico damo v vročo pečico in pečemo 7 do 10 minut, dokler ni kruh pečen in je po vrhu lepo zapečena. Če krušno dno pice ni hrustljavo, jo vrnemo v pečico še za 3-5 minut. Pred postrežbo jo potresemo še z malo origana.

Nasvet:

Če bi radi imeli res hrustljavo pico, uporabimo kamen za peko pice. Kamen segrevamo v pečici 30 minut, preden spečemo pico. Testo razvaljamo v okroglo obliko in ko je dovolj tanko, kamen previdno vzamemo iz pečice (uporabimo kuhinjsko prijemalko!) in nanj položimo testo za pico. Obložimo ga s paradižnikovo omako, mocarelo in dodatki po izbiri (kot je navedeno zgoraj). Pico pečemo pet do deset minut. 

sestavine

  • Testo7 g suhega kvasa 2 žlički sladkorja 500 g moke tip 00 (tip 500) in še malo za pomokanje 1 žlička drobne soli 2 žlici oljčnega olja in še nekaj za namastitevObloga400 g pločevinka kakovostnega nasekljanega paradižnika 1 žlica oljčnega olja 1 žlica suhega origana 1 žlička drobne soli 0.5 žličke kajenskega popra 200 g sveže naribane mocarele

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse