M'HENCHA S HALVO, BELO ČOKOLADO IN MANDLJI

sestavine

  • 350 g celih oluščenih mandljev
  • 200 g nasekljane bele čokolade
  • 250 g nasekljane halve
  • 130 g rjavega sladkorja
  • 1 žlica ingverja v prahu
  • 2 žlički rožne vode
  • 115 g stopljenega masla
  • stopljen ghee za premaz
  • 9 listov vlečenega testa
  • sušeni listi vrtnic, sladoled z jogurtom in limono (po želji)
  • Sirup:
  • 100 ml vode
  • 20 ml rožne vode

Priprava

  • V multipraktiku fino zmeljite mandlje in jih dajte na stran. Nato zmeljite belo čokolado, halvo, rjavi sladkor in ingver v prahu, nekaj koščkov pa naj ostane malce večjih. Prestavite v večjo skledo in vmešajte mandlje, rožno vodo in stopljeno maslo. Pokrijte s folijo in dajte za 20 do 30 minut v hladilnik.
  • Naenkrat delajte s 3 listi vlečenega testa, ostali pa naj bodo pokriti, da se ne izsušijo. Vsak list premažite z malo gheeja in na krajši strani dodajte nov list, da se s spodnjim prekrivata približno 4 do 5 cm. Testo prepognite po dolžini in spet premažite z gheejem. Četrtino nadeva nežno nanesite za prst debelo na spodnjo stran testa, 4 cm stran od roba. Testo previdno zvijajte, vmes pa malo premažite z gheejem. Nato ga zvijte do konca in oba konca zapognite. Postavite na pekač s peki papirjem. Ponovite s preostankom testa in nadeva in nadaljujte z zvijanjem kače. Po vrhu premažite z gheejem, potem pa naj gre za 20 minut v hladilnik, da se strdi.
  • Pečico segrejte na 180°C.
  • Pecite 20-25 minut, da bo hrustljavo in zlate barve.
  • Medtem v kozici za sirup zavrite sladkor, rožno vodo in 100 ml vode. Odstranite z ognja in ohladite.
  • M’hencho vzemite iz pečice in jo izdatno premažite s sirupom. Potresite s suhimi lističi vrtnic in postrezite s sladoledom z jogurtom in limono.

Sorodni recepti

Poglej vse